D66 wint scholierenverkiezingen Krimpenerwaard College

Deel dit:

scholieren1KRIMPEN A/D IJSSEL – Als het aan de leerlingen van het Krimpenerwaard College ligt, wint D66 de gemeenteraadsverkiezingen in Krimpen aan den IJssel.

Dat was woensdag de uitkomst van een schaduwverkiezing onder de scholieren. Na het tellen van de stemmen bleek dat D66 met 33 procent van de stemmen als grote winnaar uit de bus kwam. Stem van Krimpen was tweede met 14 procent en GroenLinks eindigde met 13 procent op plaats drie.

Lijsttrekker Arjan Neeleman was verguld met de uitslag. “Het geeft aan dat ons gedachtegoed zeker ook bij de jongeren in onze samenleving leeft. Decennialang wordt de Krimpense politiek door conservatieve partijen klemgezet. Het wordt eens tijd dat ook Krimpen aan den IJssel oog heeft voor de toekomst van haar jongeren.”

Aan de hand van een aantal stellingen gingen lokale politici in debat met vwo- en havo-scholieren. Uit de debatten en discussies bleek dat de jongeren van het Krimpenerwaard College veel belangstelling hebben voor duurzaamheid. Echter in zonnepanelen geloven ze niet zo erg. Windmolens in de IJsselgemeente vinden ze helemaal nog niet zo een gek idee.

D66 pleitte ook hier voor zondagsvrijheid. De scholieren trokken de zondagsrust sterk in twijfel. Op de vraag van een scholier ‘Waarom mag cafetaria de Krim wel op zondag open en de Jumbo niet?’, kon de SGP geen overtuigend antwoord geven in het oog van de leerlingen.

Neeleman vindt dat iedereen de vrijheid heeft eigen keuzes te maken, zonder de ander daarbij onnodig te hinderen. “Wij willen dat algemeen erkend wordt dat de zondag, net als elke andere dag, door ieder mens anders ingevuld wordt. Ook in Krimpen. Of je nu een rondje gaat fietsen door de polder, gaat rommelen in de tuin, een evenement wilt organiseren, naar de kerk gaat of graag boodschappen wil doen. Men moet zelf de keuze kunnen maken hoe men de zondag invult, uiteraard met wederzijds respect.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.