Cursus rollatorwandelen in Krimpen aan de Lek

Deel dit:

(Foto: SVN)

(Foto: SVN)

KRIMPEN A/D LEK – Hoeveel mensen er op af zouden komen? Arnold de Ridder had vooraf geen idee. Uiteindelijk meldden zich woensdag zes ouderen uit Krimpen aan de Lek aan voor de eerste sessie van de drie maanden omvattende cursus rollatorwandelen.

“Dat valt niet tegen”, glimlacht De Ridder, in het dagelijks leven fysiotherapeut bij praktijk De Waterpoort. “Met dank aan Alie Meijer van Ouderenzorg, want zij heeft de mensen enthousiast gemaakt om mee te doen. Alie wist dat er in Lekkerkerk al een soortgelijke groep actief is. Het leek har een goed idee om ook in Krimpen aan de Lek te starten. Om die reden zocht ze contact met ons.”

De Ridder heeft vanuit zijn professie regelmatig te maken met ouderen en werkte in het verleden in de Irishof als individueel begeleider van deze doelgroep. “Deze wandelcursus is me daarom op het lijf geschreven”, glimlacht hij.

De cursus wordt gegeven op sportpark Tiendweg in Krimpen aan de Lek. Een niet geheel toevallige keuze vanwege de goede contacten tussen De Ridder, Ouderenzorg, sportparkbeheerder SVN en voetbalvereniging Dilettant. “We voelen ons echt welkom op het complex”, zegt De Ridder op de website van SVN. “We mogen gebruik maken van de velden, en er is een kopje koffie voor iedereen. Bovendien kunnen we bij minder goed weer uitwijken naar een kleedkamer, zodat we ook dan onze oefeningen kunnen doen. Ideaal Mooi is ook dat de deelnemers naar en van het sportpark vervoerd worden door de bus van Dagbesteding Krimpenerwaard. Je ziet het hè: samenwerken loont!”.

In totaal staan er dertien rollatorwandelsessies op het programma. Aan het eind van de cursus moeten de deelnemers zo ver zijn dat ze zich desgewenst aan kunnen sluiten bij een reguliere wandelvereniging zonder begeleiding van een fysiotherapeut. “We zijn woensdag vol enthousiasme begonnen”, zegt Arnold de Ridder. “Om te beginnen met een kopje koffie en een kennismakingsrondje. Daarna hebben we met elkaar het sportpark verkend en heb ik individueel gekeken naar het wandelniveau. Vervolgens hebben we een stuk gelopen op het kunstgrasveld van Dilettant. Het uur vlóóg voorbij, dat kan ik je wel vertellen.”

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.