Chantal Bosman in actie voor onderwijs in Ghana  

Deel dit:

ghanaREGIO – Chantal Bosman uit Cabauw vertrekt dit weekend voor veertien dagen naar Ghana met het Edukans World Teacher Programma. Chantal studeert pabo aan de Hogeschool Utrecht en gaat samen op reis met studenten van verschillende Pabo’s en leerkrachten vanuit heel Nederland. 

Tijdens de reis staat de verbetering van het onderwijs in Ghana centraal. Hulp voor onderwijs in het Afrikaanse land is zeer nodig. Sinds het onderwijs officieel gratis is (2003), kan het onderwijssysteem de enorme toestroom van kinderen niet aan. De klassen puilen uit en er zijn niet genoeg lesmaterialen, leraren en schoolbanken.

Chantal Bosman.

Chantal Bosman.

De kwaliteit van het onderwijs gaat daardoor achteruit. Veel kinderen vallen uit. Vooral op het platteland en bij nomadenstammen gaan weinig kinderen naar school. De kwaliteit van het onderwijs heeft bovendien enorm onder te lijden onder het hoge aantal leraren dat overlijdt aan de gevolgen van Aids.

Chantal gaat, als aanstaand leerkracht, lesgeven op een basisschool in Ghana. Naast zelf lesgeven, gaat ze ook haar Ghanese medeleerkrachten begeleiden en trainen met de Nederlandse onderwijsopvattingen. Door middel van deze twee actiepunten verbetert geleidelijk de kwaliteit van het onderwijs in Ghana.

Wie Chantal op haar reis wil steunen, kan kijken op haar actiepagina.

Chantal Bosman is zaterdagmiddag te gast in het RTV Krimpenerwaard programma ‘De Lunch & Brunch Expo’. Uitzending tussen 13.00 en 14.00 uur.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.