CDA Zuid-Holland: ‘Waterbus moet veilig zijn’

Deel dit:

waterbusREGIO – Openbaar vervoer moet veilig zijn, ook op het water. Dat zeggen CDA-Statenleden Muzaffer Cetin en Maurits de Haan naar aanleiding van de zesde aanvaring van een waterbus met een binnenvaartschip. Het CDA wil dan ook weten of de provincie maatregelen neemt om ongelukken in de toekomst te voorkomen.

Op donderdag 4 februari kwam de waterbus bij Ridderkerk in aanvaring met een binnenvaartschip. Niemand raakte gewond, maar er was veel materiële schade. Het was de zesde aanvaring tussen een waterbus en een binnenvaartschip in nog geen twee jaar tijd. Over de toedracht is nog niets bekend.

Het college van Gedeputeerde Staten wil vervoer over water stimuleren en waar mogelijk uitbreiden. Het CDA juicht deze plannen toe. “Maar dan mag er geen twijfel bestaan over de betrouwbaarheid hiervan”, zeggen Statenleden Cetin en De Haan​.

Namens de CDA-fractie stelden Cetin en De Haan schriftelijke vragen hierover aan het college. “Wij willen graag weten of het nodig is de veiligheid en betrouwbaarheid van de waterbus te verbeteren.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.