CDA wil lokale ondernemers terug voor groenonderhoud

Deel dit:

Verwilderd groen op een rotonde in Schoonhoven. (Foto: Twitter/ Anthony Tom)

Verwilderd groen op een rotonde in Schoonhoven. (Foto: Twitter/
Anthony Tom)

KRIMPENERWAARD – Het CDA in de gemeenteraad van Krimpenerwaard ziet graag dat lokale ondernemers weer ingezet worden voor het uitvoeren van het groenonderhoud in de gemeente. Dat zal de kwaliteit van het werk sterk ten goede komen, zo stellen de christen-democraten.

“Wij maken ons al enige tijd grote zorgen over de kwaliteit van het groenonderhoud in de gemeente”, zegt CDA-fractievoorzitter Jan Dekker. “Na veel inzet van de gemeente bereiken ons nog steeds zeer veel klachten over het werk en zijn er te weinig berichten over geconstateerde verbeteringen, zoals door het college de afgelopen maanden is toegezegd.”
 
Het CDA rekent een groot deel van de klachten toe aan de inzet van grote bedrijven van buiten de Krimpenerwaard die onder meer “met te zwaar materieel door de kernen razen en tot nu toe onvoldoende in staat zijn om het niveau van groenonderhoud van voor de herindeling te evenaren.” Het onderhoud werd in het verleden grotendeels door lokale leveranciers uitgevoerd.
 
Dekker: “Wij roepen op om de contracten met de huidige leveranciers te ontbinden vanwege de slechte prestatie tot zover en vervolgens weer gebruik te maken van de lokale leveranciers.” De fractie zal hierover vragen stellen aan het college in de commissievergadering van 5 september en hier zo nodig een motie over indienen in de raad van 26 september.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

1 Bericht

  1. Wilhelm van Leerdam zegt:

    Grootste fout eigen personeel van de taken ontheffen terwijl die precies wisten hoe het op de gemeente zat en alle hoeken en gaten wisten te vinden die worden nu allemaal over geslagen er zijn plaatsen waar totaal geen onderhoud wordt gepleegd bv plantsoen fortpad achter de behaardehuisjes in Lekkerkerk het onkruid verstikt er gewoon de planten die er groeien treurige bende daar

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.