CDA pleit voor camera’s bij toegangswegen Krimpenerwaard

Deel dit:
De N210 bij Krimpen aan de Lek.

De N210 bij Krimpen aan de Lek.

KRIMPENERWAARD – Het CDA in de raad van Krimpenerwaard wil dat er onderzoek wordt gedaan naar het plaatsen van camera’s bij de toegangswegen van de Krimpenerwaard. Dit om het in- en uitgaande verkeer te kunnen monitoren.

Het CDA reageert hiermee op uitspraken van de commandant van de politie Krimpenerwaard, die tijdens een presentatie over veiligheid in het gebied aangaf dat hij over (te) weinig mensen beschikt om – met name tijdens de avonden en de nachten – alles te doen wat hij graag zou willen doen.

Het CDA kwam met de suggestie om camera’s te plaatsen. De politiechef gaf direct aan dat hij graag over die ‘extra ogen’ zou beschikken. “Dergelijke camera’s zijn dus niet bedoeld om snelheid van auto’s vast te leggen, maar het zijn kentekenregistratie-camera’s, oftewel ANPR-camera’s, waarmee later teruggekeken kan worden wie op welk tijdstip de Waard inreed of uit”, verduidelijkt CDA-raadslid Kees Larooij. “Mogelijk komen ook andere plekken dan de in-/ uitgangen in aanmerking. Het doel is om met deze camera’s de pakkans van bijvoorbeeld bendes sterk sterkt te vergroten. Uiteraard dienen bij het gebruik van deze camera’s de wettelijke normen voor de privacy en de bewaartermijnen in acht te worden genomen.”

Het CDA heeft het college inmiddels gevraagd naar de haalbaarheid van dergelijke camera’s in de Krimpenerwaard.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. ato zegt:

    Blijft onzinnig als er bijvoorbeeld valse kentekens ( gestolen platen) of katvanger leasebedrijven gebruikt worden….. Verder zal er mankracht nodig zijn om de beelden te linken aan relatief kleine ( maar supergrote impact hebbende) inbraken en diefstallen ( als de wil er al is bij de politie om dit soort “kleine” vergrijpen op te lossen i.p.v. een standaard aangifte via internet en verder geen actie ondernemen…….Gewoon meer ogen en oren op straat die ook gewoon in mogen grijpen bij verdachte omstandigheden …..Denk niet dat iemand die niets te verbergen heeft het vervelend vind om ( vooral s`nachts) even staande gehouden te worden )…. Blijft dus een minimale maatregel…..

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.