CDA laat zelf onderzoek uitvoeren: ‘Tunnel enige echte veilige oplossing oversteek N210’

Deel dit:

De rotonde N201/Dijklaan. (Foto: Martijn Kuiler)

De rotonde N201/Dijklaan. (Foto: Martijn Kuiler)

BERGAMBACHT – De laatste aanpassingen die zijn gedaan aan de rotonde op de kruising N210/Dijklaan in Bergambacht, hebben het verkeersplein en de aanvoerwegen er niet veel veiliger op gemaakt. Tot die conclusie komt verkeerstechnisch adviesbureau Goudappel Coffeng, dat in opdracht van het CDA in de raad van Krimpenerwaard onderzoek heeft gedaan. De christen-democraten maken zich al langere tijd zorgen over de verkeersveiligheid op en rond de rotonde.

Het CDA zegt tot op de dag van vandaag nog altijd klachten te krijgen van weggebruikers, die de verkeersveiligheid op en rond de rotonde gevaarlijker vinden geworden sinds de aanpassingen in 2015.

Na eedere klachten hierover heeft de gemeente in eigen beheer een schouw uitgevoerd met als conclusie dat er geen verdere aanpassingen nodig zijn. De CDA-fractie heeft vervolgens er bij wethouder Neven op aangedrongen om een objectief en onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren. De wethouder wilde hier niet op ingaan en werd daarin gesteund door een meerderheid in de raad. Het CDA zag zich daarom genoodzaakt om voor eigen rekening een onderzoek te laten uitvoeren.

“Tijdens de schouw is een aantal conflicten waargenomen, waaronder een noodstop van een bus voor een overstekende fietsend meisje die door de chauffeur over het hoofd was gezien”, zegt CDA-fractievoorzitter Jan Dekker. “Goudappel Coffeng beoordeelt dat de uitgevoerde aanpassingen op de wegen naar de rotonde hebben geleid tot een onlogische route voor fietsers en tot veel complexere aansluitpunten van de fietsroute bij de Schoolstraat en de Dijklaan, dan voorheen de situatie was.”

De aanleg van een fietstunnel is volgens Goudappel Coffeng de enige echte veilige oplossing voor de oversteek van de N210. Dekker: “Bijna alle sportvoorzieningen zijn gehuisvest aan de Dijklaan. Daarnaast zijn alle bewoners van het gebied Dijklaan-Oost aangewezen op de winkelvoorzieningen in het centrum van Bergambacht. Deze oversteek wordt dus zeer intensief gebruikt door jong en oud.”

De oppositiepartij heeft het rapport, voorzien met een aantal schriftelijke vragen, aan het college van Krimpenerwaard overhandigd.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.