Cazemier eerste abonnee Historisch Tijdschrift Krimpenerwaard

Deel dit:

magazineSCHOONHOVEN – Met drie muisklikken werd burgemeester Roel Cazemier maandag de eerste abonnee op het nieuwe Historisch Tijdschrift Krimpenerwaard, HTK. Hij ontving hierdoor onmiddellijk de eerste aflevering van het nieuwe digitale tijdschrift op zijn computer.

Het digitale tijdschrift is de voortzetting van het papieren historisch tijdschrift HEK waardoor het nu zijn 40ste jaargang beleeft. Bijzonder is dat het als ‘open access’ tijdschrift wordt uitgegeven; het is via het internet wereldwijd toegankelijk en gratis voor abonnees.
 
Historisch Tijdschrift Krimpenerwaard, HTK is de voorzetting van wat ooit de Historische Encyclopedie Krimpenerwaard heette. Dit initiatief van het toenmalige Streekarchiefarchief in Schoonhoven en een aantal amateur-historici verscheen vanaf 1976 als tijdschrift 39 jaar. Ruim 140 verschillende auteurs schreven hierin 450 artikelen. Het zwaartepunt was en blijft de geschiedenis van de Krimpenerwaard waarin genealogie, archeologie, waterstaat-, stad- en streekgeschiedenis speciaal aan bod komen. De professionele kwaliteit en diversiteit blijft ook in de nieuwe opzet van het digitale HTK gehandhaafd.
 
Het bestuur van de uitgevende stichting besloot in 2016 tot een nieuwe koers voor de uitgave van het tijdschrift. Het verschijnt nu digitaal in ‘open access’ en volgt daarmee de internationale trend van tijdschrijften voor geschiedenis en genealogie. ‘Open access’ betekent dat de afleveringen gratis zijn voor abonnees terwijl iedereen waar ook ter wereld via zijn computer of smartphone abonnee kan worden of artikelen kan inzien. Abonnees ontvangen van elke aflevering een attentie email. De aflevering kan worden gelezen vanaf het scherm of met de eigen printer worden geprint. 
 
Voor abonnementen en andere informatie, ook voor nieuwe auteurs, is er de speciale website van het tijdschrift www.historischtijdschriftkrimpenerwaard.nl. Ook kunnen hier in de toekomst de reeds verschenen nummers van HEK zowel als HTK worden ingezien en geprint.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.