Casteleijn bakt koekje voor koningspaar [video]

Deel dit:

(Foto: YouTube RTV Rijnmond)

(Foto: YouTube RTV Rijnmond)

KRIMPEN A/D IJSSEL – Bakkersbedrijf Casteleijn in Krimpen aan den IJssel viel de eer te beurt om het koninklijke koekje te mogen bakken, dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima dinsdag krijgen aangeboden in het Krimpense gemeentehuis. Het paar arriveert daar om 10.00 uur voor de start van hun streekbezoek aan de Krimpenerwaard.

Met het hele gezin Casteleijn werd aan de keukentafel gebrainstormd over recepten. De keus viel op het koekje van zoon Gerhard. “Of ik een schouderklopje van mijn vader heb gekregen? We hebben het uiteindelijk met z’n allen gedaan, dus we verdienen allemaal een schouderklopje”, vertelt Gerhard aan de regionale zender RTV Rijnmond. Over het resultaat en de smaak is hij zeker tevreden. “Roomboter doet alles in een koekje. Al begin je daar mee als basis, dan heb je altijd een lekker koekje.”

Gerhard heeft er vertrouwen in dat de lekkernij ook in de smaak valt bij het koningspaar. Er was wel een voorwaarde gesteld: het koekje mag niet teveel kruimelen en niet plakken aan de handen. Gerahard breekt er een doormidden: “Geen vieze handen en bijna geen kruimels. Suiker is hier het geheim voor.”

 

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.