‘Capaciteit parkeerterrein Hof ter Bergen schiet ernstig te kort’

Deel dit:

parkeerterreinBERGAMBACHT – Het CDA in de raad van Krimpenerwaard wil dat er iets gedaan wordt aan de hoge parkeerdruk aan het Hof ter Bergen in Bergambacht. De partij pleit voor het instellen van een blauwe zone op het parkeerterrein bij de Lidl supermarkt. Fractievoorzitter Jan Dekker vroeg in de commissievergadering of verkeerswethouder Pieter Neven daarin mee wil gaan.

Dekker zegt van omwonenden klachten te hebben ontvangen over de capaciteit van het parkeerterrein. “Deze schiet ernstig te kort nadat meerdere bedrijven zich recent in de buurt hebben gevestigd”, aldus Dekker. “Op werkdagen wordt het parkeerterrein veelvuldig gebruikt door automobilisten die de gehele dag de auto hier parkeren omdat ze daar werken, dan wel gebruik maken van het openbaar vervoer. Ook wordt het terrein gebruikt voor carpool-doeleinden. De parkeerplaats is daarmee behoorlijk overbelast.”

Dekker stipte aan dat zijn partij vanuit omwonenden van het parkeerterrein het signaal heeft gekregen dat de gemeente niet wil meewerken aan het instellen van een blauwe zone in dit gebied om zo de parkeerdruk te verminderen. “Is dat toch niet handig om dat daar te doen?”.

Neven gaf in zijn reactie aan dat het terrein privé-eigendom is van de Vereniging van Eigenaren (VVE). “Dat maakt het complex. Vorig jaar heeft een gesprek plaatsgevonden met de eigenaren, waarbij gevraagd is om met een gezamenlijke oplossing te komen. Die is er tot op heden nog niet.”

Aan het instellen van een parkeerzone zitten volgens de wethouder nogal wat haken en ogen. “Je krijgt te maken met ontheffingen voor buurtbewoners, die recht hebben op een parkeerplaats en bijvoorbeeld het politiebureau dat aan het parkeerterrein gevestigd is. Dus of dat heel veel gaat opschieten, weet ik niet. Wij zien de oplossing meer bij de VVE zelf. Daarbij reiken wij de helpende hand om te kijken wat de beste oplossing is. Of dat een blauwe zone is, weet ik niet.”

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. R de Man zegt:

    Niet zo moeilijk slagboom met parkeerkaarten voor eigenaren etc en verkoop van parkeerkaarten voor derden met bv 1e uur laag tarief voor mensen die boodschappen gaan doen zo weer je de lang parkeerders

    • fabian kruizinga zegt:

      De bezoekers van de Lidl doen daar boodschappen om dat het goedkoop is.Het duurder maken door middel van parkeergeld heffen is geen sociale actie. Laat hen niet weer de dupe worden van planningsfouten van hogeropgeleiden/ ontwikkelaars.

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.