Cameraman RTV Krimpenerwaard maakt SVN-promo

Deel dit:

Foto: SVN

Foto: SVN

LEKKERKERK – Stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek (SVN) gaat een promofilm uitbrengen. Doel ervan is om meer mensen bekend te maken met wat SVN is en doet. Ook laat de promo de vele mogelijkheden zien die de sportparken van SVN te bieden hebben op het gebied van sport, bewegen en recreëren.

“We willen graag nog wat meer naar buiten treden”, vertelt bestuurder Johan Koutstaal op de website van SVN. “Beelden zeggen vaak meer dan woorden alleen. Vandaar dat we Alex Mastwijk van Alma Productions vroegen om een aansprekende film te maken die we bijvoorbeeld ook op informatieavonden en bij andere gelegenheden kunnen vertonen.”

Mastwijk is meteen aan de slag gegaan met de opdracht en verzamelde inmiddels al flink wat bewegend beeld op de vier onder SVN ressorterende sportparken. Een beachvolleybaltraining, de derby tussen de voetbalclubs Dilettant en Lekkerkerk, de Feestweek, het jeu de boules-Boezemtoernooi, een dressuurwedstrijd van De Lekruiters, de SportFair en de clinic van vv Lekkerkerk’s G-voetballers; ze maken allemaal deel uit van de promo. De beelden worden gecombineerd met een uitleg over SVN door Johan Koutstaal.

“Dit najaar moet de film klaar zijn”, vertelt videofilmer en editor Alex Mastwijk. “Tot die tijd is het filmen en monteren geblazen om uiteindelijk tot een promo te komen van met een lengte van zo’n vier minuten. Het is ontzettend leuk om te doen.”

Mastwijk filmt al zo’n veertig jaar. Het grootste deel van die tijd deed hij dat hobbymatig, maar twee en een half jaar geleden besloot hij zijn activiteiten onder te brengen in een bedrijf: Alma Filmproducties.

“Ik was vrij plotseling mijn baan kwijtgeraakt en kreeg van het UWV toestemming om iets voor mezelf op te gaan zetten”, vetelt hij. “In die zelfde periode kwam ik ook als vrijwilliger in contact met RTV Krimpenerwaard. In korte tijd leerde ik daar veel bij op het gebied van techniek, waardoor ik nog meer vertrouwen kreeg om mijn eigen bedrijfje te starten. Voor de omroep werk ik nog steeds met veel enthousiasme. Daarnaast heb ik al een flink aantal opdrachten vanuit gemeente Krimpenerwaard en het bedrijfsleven mogen uitvoeren. Momenteel werk ik aan toeristische promo’s voor de Krimpenerwaard en ‘monologen’ van burgemeester, wethouder en een raadslid voor de gemeente Krimpenerwaard. Voor de gemeente Krimpen aan de IJssel maakte ik het Algerabrug Journaal. Ook ben ik momenteel bezig met een bedrijfspromo voor TPP Hagen en een project ‘sollicitatievideo’s’ in opdracht van gemeente Krimpenerwaard. Op pro deo-basis ga ik binnenkort bij het evenement ‘Lekker rond de Kerk’ op 10 september in Lekkerkerk vanuit de Grote Kerk filmen en ben ik aanwezig bij de KIKA-benefietwedstrijd van oud A1 van vv Lekkerkerk tegen Oud-Feyenoord. Kortom: genoeg te doen. Ik vind het heerlijk dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken en ben blij dat ik na mijn ontslag niet bij de pakken neer ben gaan zitten. Zou ook niet bij me hebben gepast, hoor. Ik ben een optimistisch ingesteld mens.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.