Cafetaria ‘Kees Patat’ in Lekkerkerk dupe van inbraak

Deel dit:
Cafetaria 'Kees Patat' aan de Poolmanweg.(Foto: Martijn Kuiler)

Cafetaria ‘Kees Patat’ aan de Poolmanweg. (Foto: Martijn Kuiler)

LEKKERKERK – Bij cafetaria ‘Kees Patat’ aan de Poolmanweg in Lekkerkerk is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dieven namen tweeduizend euro aan contant geld mee. Ook werd de koeling met limonadeblikjes geplunderd.

“Bij elkaar denk ik dat het schadebedrag uitkomt op zo’n 3500 euro”, zucht eigenaar René Roelse. Ondanks deze flinke tegenslag staat hij zaterdagmiddag achter de bakplaat weer vrolijk hamburgers te bakken. “Ik baal er wel stevig van. Ze hebben de zijdeur opengebroken om binnen te komen. Ook aan de achterkant van het pand zit braakschade.”

Roelse werd vrijdagnacht rond 2.00 uur door een vriend gebeld over de inbraak. Die was op zijn beurt weer ingeseind door een oplettende buurtbewoner. “Ze hebben gelijk 112 gebeld. Ik ben direct naar de zaak gegaan. De politie was er al. Vermoedelijk waren ze net te laat, want kort daarvoor zou een auto zijn weggereden hier vlakbij.” Uiteraard is de snackbareigenaar benieuwd of omwonenden dit hebben gezien. En dan specifiek om welk type auto het gaat.

Braakschade aan de achterkant van het pand. (Foto: Martijn Kuiler)

Braakschade aan de achterkant van het pand. (Foto: Martijn Kuiler)

Op het pand zit geen alarm. Roelse: “Dat is nu wel jammer. Maar ja, achteraf is een koe in de kont kijken.” Hij vermoedt dat het om jongeren gaat. “Ze hebben de echt waardevolle spullen laten staan. Alleen limonadeblikjes en geld uit de kassa en een wissellade zijn meegenomen. Zelfs de vijf cent muntstukken hebben ze niet laten liggen. Ook is een prullenbak omgegooid.”

Diezelfde nacht rond half één werd iets verderop aan de Poolmanweg ook ingebroken bij het kantoor van thuiszorgorganisatie Vierstroom. Dat meldt de politie op Twitter. De buit daar bestond uit computers.

Wie meer informatie heeft over beide inbraken of iets gezien heeft in de omgeving van de Poolmanweg, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 13 februari 2016

    […] denk ik dat het schadebedrag uitkomt op zo’n 3500 euro”, zucht eigenaar René Roelse tegenover RTV Krimpenerwaard. Ondanks deze flinke tegenslag staat hij zaterdagmiddag achter de bakplaat weer vrolijk hamburgers […]

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.