Cadeautje van de PvdA voor schoolbibliotheek

Deel dit:

pvda3SCHOONHOVEN – Alle leden van de leerlingenraad van de Schoonhovense basisschool De Vlieger waren vrijdagmiddag present om twee boeken in ontvangst te nemen. Een cadeautje van de PvdA.

Fractievoorzitter Marije Willems en bestuurslid Sandra van Winden van de PvdA Krimpenerwaard overhandigden aan de school twee boeken die over zowel politiek als democratie gaan. Belangrijke onderwerpen voor kinderen om over te lezen en van te leren, zo zijn de sociaal-democraten van mening.

Aanleiding voor het cadeau was de afsluiting van de Kinderboekenweek. Het thema was dit jaar ‘opa’s en oma’s’. Daar sluit het boek Opa Politiek mooi bij aan. Met verhalen legt het aan kinderen uit hoe de politiek in Nederland werkt.

“De leerlingenraad neemt belangrijke besluiten, bijvoorbeeld over de speeltoestellen op het plein en de inrichting van de nieuwe wc’s. Zo leer je al jong hoe democratie werkt in de praktijk”, aldus Willems en Van Winden. “Het cadeau aan de schoolbibliotheek staat symbool voor het belang dat de PvdA Krimpenerwaard hecht aan onderwijs, (voor)lezen en het bewustmaken van kinderen en jongeren van de waarde van onze democratie en politiek bestel.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.