Cadeau uit Zilverstad voor Bergen op Zoom

Deel dit:
zilverstad

Onder toeziend oog van D66-leider en zilverliefhebber Alexander Pechtold overhandigen Zilverstad-ambassadeur Dick de Cloe en burgemeester Roel Cazemier van de Krimpenerwaard een bijzonder zilveren cadeau aan burgemeester Frank Petters van Bergen op Zoom.

SCHOONHOVEN – Bij de opening van de zilvertentoonstelling ‘Voorbij ijdelheid’ in Bergen op Zoom ontving burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom afgelopen zaterdag een bijzondere verrassing uit handen van een delegatie van Schoonhoven Zilverstad.

In de zonovergoten tuin van het Markiezenhof overhandigden Zilverstad-ambassadeur Dick de Cloe en burgemeester Roel Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard in aanwezigheid van D66-leider en zilverliefhebber Alexander Pechtold het zilveren cadeau als waardering voor het bijzondere initiatief.

“De nieuwe tentoonstelling over zilver en het verleden van zilversmeden in en rond Bergen op Zoom is prachtig en de initiatiefnemers verdienen een bijzonder compliment”, aldus Zilverstad-ambassadeur en voormalig burgemeester van Bergen op Zoom Dick de Cloe.

Ambtsketen opgepoetst
“Als waardering voor het initiatief en de uitnodiging bij deze bijzondere opening aanwezig te mogen zijn, wil Schoonhoven Zilverstad het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom en de initiatiefnemers van de tentoonstelling uitnodigen voor een bezoek aan Schoonhoven. We zullen hen daarbij niet alleen gastvrij ontvangen op het stadhuis, maar ook willen we ze in een bijzondere VIP-rondleiding hoogtepunten van de Zilverstad laten zien. Zoals het Nederlands Zilvermuseum, de Vakschool voor edelsmeden, het Schoonhovens Edelambachtshuys in de oude Synagoge en de vele tientallen oude zilverwerkplaatsen, fabriekjes, directiewoningen en andere cultuurhistorische elementen uit de zilvergeschiedenis. En omdat zilver regelmatig moet worden opgepoetst, zullen specialisten van het Zilvermuseum de ambtsketen van de burgemeester van Bergen op Zoom helemaal oppoetsen.”

In een dankwoord gaf burgemeester Frank Petter aan graag gebruik te maken van de uitnodiging, en komend najaar graag naar Schoonhoven af te reizen.

De tentoonstelling ‘Voorbij ijdelheid’ – waarvoor het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven enkele stukken in bruikleen gaf – is tot 29 oktober te zien op vijf locaties in Bergen op Zoom.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.