Burgemeester tevreden over jaarwisseling, wel 11.000 euro schade

Deel dit:

cazemier2KRIMPENERWAARD – Burgemeester Roel Cazemier is in het algemeen tevreden over het verloop van de jaarwisseling in de gemeente Krimpenerwaard. Dat liet hij zaterdagochtend weten op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “Het was rustig. Toch is er nog het nodige vernield – 11.000 euro schade – maar daar moet je niet over blijven mopperen. Er is ook heel veel goed gegaan.”

In verschillende kernen waren er in de nieuwjaarsnacht feesten voor jongeren. Cazemier nam er bij een aantal zelf een kijkje. “Bijna overal was er wel wat te doen. Denk dat dat heel goed is voor jongeren. Ze willen elkaar toch even zien, elkaar om de nek vallen. Dat voorkomt dat ze rond gaan hangen en er vervelende dingen gebeuren.”

Geen inbraken
Cazemier prijst zich ook gelukkig met het feit dat er in december geen enkele woninginbraak werd geteld in de gemeente Krimpenerwaard. “We wonen in een van de veiligste gemeenten van het land. Toch waren er het afgelopen jaar flink wat woninginbraken, in de laatste maand dan gelukkig geen. Een positieve trend. Wel waren er in december inbraken in bedrijfspanden. De politie is druk bezig met het verrichten van aanhoudingen, ook in omliggende gemeenten. Ik denk dat een aantal ‘mannetjes’ daarom vastzit. Een goede zaak, maar ook in de preventieve sfeer zijn we actiever: mensen die meer opletten, beter hang- en sluitwerk. Hopelijk zet deze trend zich voort in het nieuwe jaar.”

Hoogtepunten
De burgervader kijkt met een goed gevoel terug op 2017, met een aantal voor hem bijzondere hoogtepunten. “Het begon met het koninklijk bezoek, heel speciaal, ook hebben we natuurlijk het afscheid meegemaakt van wethouder Dilia Blok, zij is burgemeester geworden in het Brabantse Someren. Er zijn op politiek vlak ook de nodige dingen gebeurd in Krimpenerwaard, belangrijke nota’s gepasseerd, debatten, kortom een bewogen jaar.”

Cazemier is nu bijna twee jaar in functie als eerste burger van Krimpenerwaard. “Ik begin me nu na anderhalf jaar pas echt op mijn plek te voelen. Je weet wat er speelt, als mensen een straatnaam noemen kijk je ze niet meer vragend aan en je hebt kennis van de politieke dossiers. Het is vreselijk leuk en ik heb het enorm naar mijn zin.”

De burgemeester is dan ook niet snel van plan om nogmaals te verkassen. “Eind november zijn we verhuisd in Schoonhoven, een nieuwe woning betrokken. Alles geschilderd, de vloer gedaan, dus praat me niet van nog een keer verhuizen. Niet meer aan denken.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.