Burgemeester Cazemier reikt dertien lintjes uit [video]

Deel dit:

lintjes4

KRIMPENERWAARD – Ter gelegenheid van de viering van Koningsdag heeft burgemeester Roel Cazemier donderdagochtend aan dertien inwoners van de gemeente Krimpenerwaard een koninklijke onderscheiding uitgereikt. De traditionele lintjesregen vond plaats in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek.

Twaalf gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, een persoon is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nasau zijn:

Paul de Heus uit Krimpen aan de Lek. Hij is sinds 1989 actief bij de lokale omroep. Deze omroep heette toen TV Vrolek en is in 2015 overgegaan in RTV Krimpenerwaard. De Heus zet zich voor deze zender 30 uur per week belangeloos in. Daarnaast is hij ook actief binnen de EHBO-vereniging in Krimpen aan de Lek.

Lintjesregen 2018-1-8

Herman Visser uit Krimpen aan de Lek. Hij is actief als vrijwillig fotograaf. Hij legt belangrijke momenten vast voor de inwoners van Krimpen aan de Lek en voor het nageslacht. Visser heeft ook vijftien jaar lang de functie van penningmeester van wielerclub De Waardrenner vervuld waar hij in 1993 is benoemd tot erelid. Daarnaast heeft de Visser jarenlang deel uitgemaakt van het kerkbestuur van de Hervormde gemeente in zijn woonplaats.

Lintjesregen 2018-1-33

Jan van den Berg uit Bergambacht. Hij is sinds 1993 lid van diverse commissies binnen de Tennisclub Bergambacht. Hij heeft zich ook jarenlang bezig gehouden met het onderhoud van de banen, de tuinen en het clubgebouw. Van den Berg is ook actief voor de Zonnebloem Krimpenerwaard. Daarnaast is Van den Berg sinds 1953 actief bij de Bergambachtse Zwemclub BZC. Hij was lid van de technische commissie en zat voor een periode van 22 jaar in het bestuur van BZC. Ook heeft hij zich ingezet als trainer en als zwemlesinstructeur.

Lintjesregen 2018-1-26

Cobie Nieuwenhuizen-Van de Berg uit Krimpen aan de Lek. Zij ging na haar pensioen als vrijwilliger aan de slag bij haar werkgever Laurens-De Schutse. Ook was zij lange tijd bestuurslid van De Woelwater, het binnenbad van Krimpen aan de Lek. Nieuwenhuizen is sinds 1973 lid van de Vrouwen van Nu-afdeling in Krimpen aan de Lek. Ook was zij jarenlang vrijwilligster bij korfbalvereniging KOAG in Krimpen aan den IJssel en op de basisschool van haar kinderen. Nieuwenhuizen heeft daarnaast ook naailes gegeven aan meisjes van Marokkaanse en Turkse komaf. Ze is bovendien actief in de Ontmoetingskerk in haar woonplaats en bij het Streekmuseum Krimpenerwaard.

Lintjesregen 2018-1-39

Jos de Jong uit Krimpen aan de Lek. Hij is al 37 jaar vrijwillig proefpersoon voor de medische wetenschap. Hij is ook veertig jaar bloeddonor geweest en heeft tien jaar bloedplasma afgegeven bij de bloedbank. Ook heeft hij meerdere keren beenmerg afgestaan voor een wereldwijd netwerk. De Jong is daarnaast al twaalf jaar bestuurslid van huurdersvereniging Ons Belang. Hij heeft ook jarenlang bestuurswerkzaamheden verricht binnen de biljartverenigingen Onze Vrije Avond en De Walvis.

Lintjesregen 2018-1-20

Peye Verdoold uit Stolwijk. Hij is al 41 jaar bestuurslid bij ijsclub Stolwijk. Ook is hij vijftien jaar bestuurslid van muziekvereniging De Harmonie in Stolwijk. Verdoold is daarnaast al 35 jaar actief binnen de Hervormde Kerk in Stolwijk. Ook is hij al 27 jaar bestuurslid bij buurtvereniging Benedenkerk. Naast deze werkzaamheden is Verdoold ook al meer dan vijftig jaar actief voor de Kaasdag.

Lintjesregen 2018-1-15

Marco Oudshoorn uit Schoonhoven. Hij zet zich al ruim 33 jaar in voor de Nationale Zilverdag zowel als pleinmanager als marktmeester. Voor het goud- en zilversmedengilde St. Eloy is hij trekker en uitvoerder van de ‘Silver Walk of Fame’: de speciale stoeptegels met een meesterteken van zilversmeden. Hij is medeverantwoordelijk voor het kunstproject op vijf rotondes in Schoonhoven. Ook voor Stichting D-Day Krimpenerwaard, het Arto Theater en de VVD Krimpenerwaard zet hij zich al jaren in.

Lintjesregen 2018-1-29

Ria Bode-Vendrig uit Bergambacht. Zij was jarenlang hèt gezicht van het CDA in de voormalige gemeente Bergambacht. Zij was commissie- en raadslid en had oog voor de kwetsbaren in de samenleving. Zij zette haar politieke talenten ook in voor het CDA-Vrouwenberaad Zuid-Holland en het CDA-Krimpenerwaard. Ook voor de SWOB/V, Katholieke Parochie Bartholomeus in Schoonhoven en Vrouwen van Nu was zij jarenlang actief.

Lintjesregen 2018-1-24

Elly Oudenes-den Braven uit Berkenwoude. Zij zet zich al ruim veertig jaar met hart en ziel in de EHBO-vereniging Berkenwoude. Ze gaf EHBO-les op de basisschool. Bij alle feesten in Berkenwoude is ze present als EHBO’er. Er wordt nooit tevergeefs een beroep op haar gedaan. Voor de Nederlandse Brandwonden Stichting is zij actief als collectant. Verder besteedt ze veel tijd en energie aan de Zonnebloem, de SWOB/V en Vrouwen van Nu.

Lintjesregen 2018-1-11

Gerrit Groenewegen van der Weijden uit Krimpen aan de Lek. Het is aan hem te danken dat de laatste kolengestookte Rotterdamse havensleepboot Volharding I (bouwjaar 1930) weer en nog vaart. Herstel en renovatie kostte vijf jaar. Zonder zijn inzet was dit varend erfgoed er niet meer geweest. Hij vaart nog graag mee als De Volharding mee doet aan allerlei stoommanifestaties in het land. Voor het Maritiem Museum Rotterdam is hij nog steeds van onschatbare waarde vanwege zijn vakmanschap en werkkracht. Groenewegen van der Weijden inspireert en verbindt ook de vrijwilligersploeg van het museum.

Lintjesregen 2018-1-36

Marinus Broere uit Bergambacht. Zij is ruim 55 jaar lid van muziekverenging Excelsior. Hij was er 39 jaar lang bestuurslid, waarvan 23 jaar penningmeester. Hij gaf les, was dirigent bij de intocht van Sinterklaas, lid van de sponsorcommissie, lid van de blaaskapel en coördineerde de oud-papieracties. Verder is hij ook al ruim dertig jaar actief bij voetbalvereniging Bergambacht. Hij draaide bardiensten en hielp bij de verbouwingen. Ook bij de SWOB/V en als collectant voor het diabetesfonds zet hij zich in.

Lintjesregen 2018-1-18

Koen Muijlwijk uit Schoonhoven. Hij is al 28 jaar drijvende kracht achter de Historische Motorsport Vereniging (HMV). Hij was secretaris en penningmeester en nu al weer tien jaar voorzitter. Bij de HMV – een vereniging met 450 leden – draait het allemaal om klassieke racemotoren die demonstraties geven door het hele land. Als leraar aan de MTS gaf hij de gedrevenheid voor techniek en motoren door aan vele leerlingen.

Lintjesregen 2018-1-42

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau:

Eeffien Huizing uit Haastrecht. Zij zet zich al ruim twintig jaar zowel op lokaal, provinciaal als landelijk niveau in voor het opzetten, behouden en toegankelijk maken van (onverharde) wandelpaden. Het netwerk van wandelknooppunten is mede aan haar te danken. Zij was actief en van grote waarde voor de landelijke vereniging van wandelaars TeVoet, voor het Platform Mooi Zuidplas en voor Wandelnet. Duizenden wandelaars hebben profijt van haar inzet.

Lintjesregen 2018-1-5

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.