Burgemeester ontvangt boekje ‘Krimpenaren, beknopte biografieën’

Deel dit:

boekjeKRIMPEN A/D IJSSEL – Ben van Veen heeft dinsdag twee exemplaren van zijn boekje ‘Krimpenaren, beknopte biografieën’ overhandigd aan burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel. Van Veen heeft de afgelopen maanden zoveel mogelijk gegevens achterhaald van de Krimpenaren die genoemd worden op de plaquette voor de begraafplaats aan de IJsseldijk. Al deze informatie heeft hij verzameld in het boekwerkje.

“Op de plaquette staan namen van Krimpense inwoners die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven hebben verloren”, vertelt Van Veen. “Het is nu meer dan zeventig jaar geleden dat het laatste slachtoffer overleed. Zij mogen niet vergeten worden. Daarom is dit document tot stand gekomen.”

Van Veen: “Ik heb getracht om van iedere gevallene een beknopte persoonsbeschrijving te geven en de feitelijke omstandigheden waarin hij of zij is omgekomen te schetsen. Tijdens mijn onderzoek heb ik ontdekt dat twee Krimpenaren niet vermeld staan op de plaquette: Gjalt en Aart Slotje. Daarnaast heb ik de juiste datum en plaats van overlijden van Boelo Koens kunnen achterhalen. Van enkele andere slachtoffers heb ik helaas geen nadere gegevens kunnen vinden. Tijdens het maken van dit boekje heb ik contact gehad met een aantal nabestaanden. Ook heb ik geput uit het boek van Krista Kroon en heb ik gebruik gemaakt van beschikbare openbare gegevens.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.