Buiten-AED op sportpark in Lekkerkerk

Deel dit:

aedLEKKERKERK – Jeu de Boules Vereniging Nederlek, voetbalvereniging Lekkerkerk en Stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek vinden het belangrijk dat de overlevingskans bij een hartstilstand ook voor bewoners in de wijk om sportpark Tiendweg-West te Lekkerkerk heen zo groot mogelijk is.

Daarom wordt de AED ook voor hen bereikbaar gemaakt, door deze naar buiten te verplaatsen. Dat gaat officieel gebeuren op zaterdag 17 februari om 11.30 uur bij het clubgebouw van vv Lekkerkerk op sportpark Tiendweg-West.

Buurtbewoners en leden van de clubs zijn uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. De buiten-AED komt te hangen in een rode kast die is aangeboden door de Hartstichting in samenwerking met de Vriendenloterij.

De AED komt te hangen bij het clubgebouw van voetbalvereniging Lekkerkerk. Ook wordt hij aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie, zodat mensen in de buurt deze AED kunnen vinden en gebruiken in het geval van een hartstilstand. Elke seconde dat de AED eerder wordt ingezet, kan namelijk het verschil maken. Wie zelf kan reanimeren kan zich bij dit systeem aanmelden via www.hartstichting.nl/aanmelden. Men krijgt dan een oproep om te reanimeren bij een hartstilstand in de buurt.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.