Broers Slob bezoeken basisschool De Ark

Deel dit:

slobBERGAMBACHT – Onderwijsminister Arie Slob bezocht samen met zijn broer Cor, die ChristenUnie-kandidaat is voor de gemeenteraad van Krimpenerwaard, de geboorteplaats van hun vader, Bergambacht.

Cor vertelt: “Zo rond 1934 ging onze vader in Bergambacht naar school en gezien onze christelijke achtergrond zal dat ongetwijfeld de School met de Bijbel geweest zijn, de voorloper van basisschool De Ark.”

Het was niet onopgemerkt gebleven dat afgelopen weken juf Ankie Schmidt van De Ark actief aan het werk was met groep 8 om de lokale politiek te onderzoeken. Cor zag wel overeenkomsten tussen juf Ankie en zijn eigen vader. “Onze vader was toen wij jong waren ook al met ons in gesprek om onze maatschappelijke betrokkenheid aan te moedigen en hij vond het bijvoorbeeld heel belangrijk dat we de krant lazen.”

Maandag bezochten de broers Slob de school en er volgde een geanimeerd gesprek met de leerlingen van groep 8. De minister werd ondervraagd over zijn werk en persoonlijke interesses. De leerlingen van De Ark hadden zich goed voorbereid, dat bleek wel uit de vele vragen over landelijke en lokale politieke kwesties. Juf Ankie kreeg de complimenten voor haar enthousiaste inzet om jongeren ook over politiek zaken te laten nadenken.

Arie: “Ook oud-ministerpresident Wim Kok komt uit Bergambacht, misschien zit er in deze klas ook wel een toekomstige politicus.” Na afloop overhandigde directeur Adriaan Hanse een document waaruit blijkt dat opa Arie Slob rond 1930 schoolgeld betaalde aan de School met de Bijbel.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.