Brasserie De Markt wordt een ‘topzaak’

Deel dit:

brasserieKRIMPEN A/D LEK – Ze hebben er duidelijk veel zin in. Boudewijn Lefebvre en Lucas Hoefakker, allebei gepokt en gemazeld in de horeca, waren snel om toen zij hoorden dat het restaurantgedeelte van Het Cultuurhuis op zoek was naar nieuwe uitbaters. Tijdens de eerste kennismaking zagen zij meteen veel mogelijkheden en na een aantal goede gesprekken met het bestuur van het Cultuurhuis besloten zij de uitdaging aan te gaan.

“Een prachtige ruimte, centraal gelegen in de dorpskern van Krimpen aan de Lek, direct gelegen aan een doorgaande route waar talloze toeristen van en naar de molens van Kinderdijk gebruik van maken, wat wil je nog meer. Als we er in slagen al die potentiële gasten naar ons etablissement te lokken kunnen we er een topzaak van maken.”

Hoe ze dat willen doen, hebben Boudewijn en Lucas al helemaal in hun hoofd en na hun officiële overname per 1 maart jongstleden is een aantal van hun plannen al gerealiseerd of in ontwikkeling. Het restaurantgedeelte is wat anders ingedeeld, er is meer groen waardoor de ruimte intiemer is geworden, in een kinderspeelhoek kunnen de jongste gasten zich prima vermaken en er liggen uitgewerkte plannen om het terras aan de zuidzijde van Het Cultuurhuis flink uit te breiden. “

Reusachtige parasols
Met reusachtige parasols tegen overmatige zonneschijn en een glazen scherm tegen teveel wind”, lachen ze, “want in dit land weet je het maar nooit.” Maar het belangrijkste is toch wel de uitbreiding van de mogelijkheid om in Brasserie De Markt te kunnen genieten van een lekker ontbijtje, een smakelijke lunch of een tongstrelend diner. Zeven dagen per week is de brasserie geopend. Van maandag tot en met vrijdag vanaf 9.00 uur, zaterdag vanaf 11.00 uur en zondag vanaf 17.00 uur. Van woensdag tot en met zondag is het restaurant geopend tot 22.00 uur. Met op de kaart een grote diversiteit aan a la carte gerechten, een weekmenu, dagspecialiteiten en de mogelijkheid om aan een themadiner deel te nemen.

Tijdens de ‘aanschuiftafel’ kunnen gasten bijvoorbeeld aanschuiven voor een door de chef-kok samengesteld driegangen diner tegen een vaste (lage) prijs. Lucas Hoefakker, die de scepter zwaait in de keuken gaat er prat op dat hij zoveel mogelijk met verse producten werkt. “Voor mij geen sausjes uit een potje, maar alles zelf gemaakt”, belooft hij. Met kruiden die we zelf kweken. We denken er aan om op het dakterras van Het Cultuurhuis kweekbakken te plaatsen, waarin we onze eigen kruiden kunnen laten opgroeien.”

Dagbesteding
Boudewijn Lefebvre is verantwoordelijk voor de bediening en zorgt er vooral voor dat zijn gasten op hun wenken worden bediend. “Overdag krijgen we daarbij hulp van een aantal mensen met een beperking die hier in het kader van dagbesteding werken. We doen er alles aan om daar een zodanige structuur aan te geven dat zowel zij als onze bezoekers het naar hun zin hebben.”

Het Cultuurhuis beschikt naast het restaurant over een aantal zalen die voor allerlei activiteiten en evenementen worden gebruikt. Lefebvre en Hoefakker verzorgen ook daarvoor de catering. Ze zitten boordevol ideeën om ook die activiteiten uit te breiden en zijn daarover regelmatig in gesprek met Het Cultuurhuis en met de aanpalende bibliotheek, waarin ook regelmatig evenementen voor jong en oud worden georganiseerd. “Denk aan recepties en bedrijfsevenementen. De zalen lenen zich ervoor en wij kunnen de hapjes en drankjes op maat leveren. Van een bitterbal tot een toastje kaviaar. Niets is ons te gek.”

Boudewijn Lefebvre en Lucas Hoefakker. Ze kennen elkaar al jaren. Boudewijn werkte na de hotelschool bij zaken in binnen- en buitenland, Lucas was onder meer negen jaar lang chef-kok in Stadion Feijenoord. Samen bestierden zij eetcafé Schenkel en zijn ze sinds 2010 actief in Restaurant Hole 019 van de golf & countryclub Capelle. Ervaring genoeg dus om er ook in Krimpen weer een succes van te maken. “Loop zeker overdag gewoon eens binnen voor een kop koffie met iets lekkers erbij of voor een smakelijk broodje”, nodigen zij iedereen uit. Ook ’s avonds voor het diner, maar dan is vooraf reserveren wel handig, want vol is vol. Dat kan via 06-24751177 of via www.brasserie-demarkt.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Jaap Schilperoord zegt:

  Brasserie de Markt, ben nu 1 x geweest, en heb ook ervaring met zijn voorganger, helaas moet ik constateren, dat het een flinke achteruitgang is ten opzichte van HOME. Kom er voorlopig dan ook niet meer.

 2. Tevreden gast zegt:

  Ik zie alleen maar verbeteringen…..eindelijk een horeca gelegenheid in krimpen a/d lek met super verse producten met eerlijke prijzen! En die overigens niet alleen met de lunch geopend is maar waarbij je ook gezellig kan dineren. Voor krimpen a/d lek en omgeving zeker een aanwinst

 3. Eric van der Horst zegt:

  Een aanwinst voor Krimpen a/d Lek èn de Krimpenerwaard! Zéér goede kwaliteit, heerlijke maaltijden met verse ingrediënten. De prijs is zeer redelijk en de ambiance gezellig. Prima deskundig en gemotiveerd vast personeel! Blij dat jullie er zijn, voor iedereen een aanrader!

 4. Hoogerdijk zegt:

  Heerlijk geluncht, echt een aanrader!

 5. Floriske de Boer zegt:

  Fijne zaak met vriendelijke bediening en lekker eten.
  Kom er zeker weer.

 6. Sylvester zegt:

  Heerlijk genoten met zijn 4-ren. Komen zeker weer terug als we in de buurt zijn! Vooral voor de tante door!!

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.