Brandweerfoto in de stijl van De Nachtwacht

Deel dit:

brandweer2 BERGAMBACHT – Het brandweerkorps van Bergambacht is maandag op een wel heel bijzondere manier vastgelegd op de gevoelige plaat. De vrijwilligers poseerden namelijk voor de foto zoals destijds de compagnie van kapitein Frans Banninck de Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh, oftewel De Nachtwacht geschilderd door Rembrandt van Rijn.

“Helemaal origineel is het idee niet”, verklapt initiator Evert Langerak van de Bergambachtse brandweer. “Ik zag in een brandweermagazine een korps ergens uit de Achterhoek op deze manier op een groepsfoto staan. Vond het een leuk idee voor ontspannen teambuildinguitje.” Korpschef Piet Bezemer en brandweerman Nico Botter zijn het daar mee eens. “Een gezellige sfeer en kleine uitdaging om zo te poseren. Heel apart om zo op de foto te gaan. Het is een succes.”

brandweer1

De fotograaf is overigens geen onbekende voor het korps. Dat is namelijk Roel Botter, bekend van zijn vele fotografische dorpsgezichten van de kern Bergambacht. “Eigenlijk is het een hele leuke wederdienst”, verklaart Botter. “Ik heb een tijd geleden de hulp van het korps gevraagd om vanuit de hoogte, met behulp van de ladderwagen, een wijk te fotograferen die binnenkort wordt gesloopt. Kort daarna werd ik benaderd voor deze opdracht. Het is ontspannen werken aan een leuke opdracht met een enthousiaste groep.”

Het resultaat van deze avond en de foto’s van de te slopen wijk zijn terug te vinden op de Facebookpagina van Roel Botter.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.