Brandweer Schoonhoven zoekt duikers

Deel dit:

20170720SchoonhovenA3.indd

SCHOONHOVEN – Brandweer Hollands Midden is voor kazerne Schoonhoven op zoek naar duikers. Deze regio kent een aantal grote wateren en kanalen. Daarom heeft de brandweer duikers paraat op vijf locaties: Leiden, Ter Aar, Alphen aan den Rijn, Gouda en Schoonhoven. Bij incidenten op of in het water worden zij gealarmeerd. De duikers van de kazernes in Ter Aar en Schoonhoven zijn vrijwilligers. Bij de andere kazernes werken beroepsbrandweermensen.

De Schoonhovense brandweer zoekt mannen en vrouwen tussen de 18 en 35 jaar met minimaal VMBO werk- en denkniveau die duiker willen worden. Voorwaarde is wel dat je woont of werkt in Schoonhoven, want bij een alarmering telt elke seconde. Een pre is dat je een aantal dagdelen per week tijdens kantooruren in de gelegenheid bent om uit te rukken.

Je krijgt van de brandweer een opleiding tot brandweerduiker en manschap. Je bent onderdeel van een team mensen dat zich in een ontspannen, gezellige omgeving voorbereidt op een serieuze taak ‘het helpen van mensen in noodsituaties’. Ben jij die man of vrouw met deze ambitie, dan is de brandweer op zoek jaar jou.

Bijna iedereen kan brandweervrijwilliger worden. Er zijn een aantal voorwaarden:
– Je bent minimaal 18 jaar.
– Je beheerst de Nederlandse taal.
– Je hebt tenminste een VMBO-diploma.
– Je woont en/of werkt in Schoonhoven
– Je bent overdag veelal snel beschikbaar.

Belangstelling of meer informatie?

Neem contact op met Brandweer Schoonhoven via Facebook Messenger of mail naar johan.versluijs@brandweer.vrhm.nl.

Andere brandweerkorpsen in de Krimpenerwaard die op zoek zijn naar vrijwilligers zijn: Bergambacht, Gouderak, Haastrecht, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel en Stolwijk.

Voor meer informatie kijk op de website van brandweer Hollands Midden.

20170720SchoonhovenA5.indd20170720SchoonhovenA3.indd

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.