Brandweer Neerijnen-West kampioen van Nederland [video]

Deel dit:

dscf8340-kopie

LEKKERKERK – De brandweer Lekkerkerk mocht zaterdag ter ere van haar 75-jarig bestaan een landelijke brandweerfinale organiseren. Zeven brandweerkorpsen uit alle windstreken streden om de titel ‘kampioen van Nederland’. Brandweer Neerijnen-West ging naar huis met deze titel. Op de tweede en derde plaats eindigen respectievelijk de brandweer van Gemert en Dirksland.

De brandweerlieden en de Officier van Dienst van de deelnemende ploegen werden geconfronteerd met een zeer realistisch scenario. Langs de dijk tussen Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek was een vliegtuig tegen een hoogspanningsmast gevlogen en daarna in het water van de Lek gestort. Drie drenkelingen moesten gered worden door een brandweervaartuig uit Schoonhoven.

Door het breken van de hoogspanningskabels was brand ontstaan in een klompenmakerij, waarbij een persoon vermist was. In alle tumult was buitendijks ook nog eens een vrachtwagen met vierduizend liter giftige stof van de weg geraakt. Deze had in de manoeuvre een personenauto geraakt. Die lag onder aan de dijk en er waren twee inzittenden bekneld geraakt. Het ging om een zangeres en haar bodyguard. Zij werden door alle ploegen op de juiste wijze uit hun benarde positie bevrijd.

Na circa een half uur werd de Officier van Dienst ook nog geconfronteerd met een vermissing van eigen personeel in de klompenmakerij. Alle deelnemende ploegen kregen zestig minuten de tijd om het incident meester te worden. De ploeg van Neerijnen-West deed dit in 59 minuten. De overige ploegen hadden gemiddeld vijf minuten extra nodig.

Foto’s: Paul de Heus

dscf8339-kopie

dscf8337-kopie

dscf8334-kopie

dscf8335-kopie

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.