Brand legt voorhuis woonboerderij in de as [video]

Deel dit:

brand BERGAMBACHT – Aan de Benedenberg in Bergambacht heeft in de nacht van maandag op dinsdag brand gewoed in een woonboerderij met een rieten kap. Meerdere brandweerkorpsen werden ingezet om het vuur te bestrijden.

De brand brak kort na middernacht uit. De vlammen sloegen al snel uit het dak. De bewoners konden op tijd naar buiten komen. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen woning. Een ‘rietendakteam’ uit veiligheidsregio Utrecht verleende assistentie. Van binnenuit werd het dak opengehaald om de brandhaarden te bereiken. Ook van buitenaf werd het dak deels gesloopt met behulp van een kraan.

Rond half twee had de brandweer het vuur onder controle. Later in de nacht kon het sein ‘brandmeester’ worden gegeven, waarna het nablussen kon beginnen.

Het voorhuis van de boerderij moet als verloren beschouwd worden. Over de oorzaak van de brand is niet bekend.

Maandag op dinsdagnacht is er aan de Benedenberg in Bergambacht brand ontstaan in de rieten kap van een woning. De brandweer is met groot materieel ingezet waaronder specialisten uit de regio Utrecht op het gebied van branden in rieten kappen. Daarnaast waren o.a. brandweer Bergambacht, brandweer Stolwijk en Brandweer Schoonhoven van de Brandweer Hollands Midden ter plaatse. Rond 03:00 was de brand onder controle. Nabluswerkzaamheden zullen langere tijd in beslag nemen. De woning heeft door deze brand veel schade opgelopen. We wensen de bewoners veel sterkte.

Geplaatst door RTV Krimpenerwaard op maandag 5 juni 2017

 

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.