Bouw entreepaviljoen Krimpenerhout gaat van start

Deel dit:

entree1KRIMPEN A/D LEK – Aan de surfplas in recreatiegebied Krimpenerhout bij Krimpen aan de Lek verrijst de komende maanden een paviljoen. Het biedt gebiedsinformatie en wordt de entree voor diverse wandel- en mountainbikeroutes in het gebied. Het ontwerp is van architectenbureau Studio Frame uit Rotterdam. De bouw start naar verwachting in juni.

Architect Paul Voorbergen van Studio Frame beschrijft het ontwerp van het paviljoen als ‘een collage van het Oerhollandse polderlandschap’. “In alles hebben we de karakteristieken van het omliggende cultuurhistorische landschap willen laten terugkomen.”

Hij geeft als voorbeeld de begroeiing op het dak: “We hebben gekozen voor inheemse grassoorten en kruiden die een doorsnede zijn van het oude Hollandse weidelandschap. Ook de dakrand van het paviljoen is vormgegeven met een motief van eikenhouten latten die verwijzen naar de karakteristieke boerenlandhekken in de omgeving. Daarnaast suggereert het samenspel van kolomposities en het lattenpatroon subtiel een rij leibomen zoals je die veel ziet voor oude boerderijen in de Krimpenerwaard.”

entree

Drie heuvels
Het paviljoen sluit qua vorm en begroeiing naadloos aan bij de drie heuvels die in het landschap liggen, stelt Voorbergen. “De heuvels schermen de entree tot het natuurgebied af van de naastgelegen parkeerplaats en vormen straks samen met het paviljoen een aangename overgangszone naar het wijde landschap en de recreatieplas.”

entree2

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.