Bont gezelschap opent Hoofdstraat en winterse markt [foto’s/video]

Deel dit:

fair1KRIMPEN A/D LEK- Een bont gezelschap achter het spreekgestoelte deze zaterdagmiddag, klokslag twaalf uur. Hans Verloop, drogist en voorzitter van de winkeliersvereniging, Roel Cazemier, burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard, Sinterklaas en een select gezelschap Pieten.

Ze verzamelden zich met een tweeledig doel, de heropening van de opnieuw ingerichte Hoofdstraat en de opening van de door de winkeliers georganiseerde winterfair op de Markt van Krimpen. Verloop hield een toespraak en toonde zich daarin verheugd met het resultaat van de renovatie van de hoofdverkeersader door het dorp. Hij beloofde de cliëntèle een stoere canvas boodschappentas, die binnenkort wordt uitgedeeld.

De burgemeester hield een toespraak en toonde zich zeer tevreden over het dorpshart in wording. Sinterklaas hield een toespraak en zei te hopen dat zich in één van de leegstaande panden weer een speelgoedwinkel zou vestigen. “Dat is handig voor mijn Pieten.” Tenslotte openden zij de straat en de markt gezamenlijk door een confettikanon af te schieten.

fair2

Daarna was het de beurt aan de Pieten die namens de winkeliers chocomel en speculaas aanboden aan vooral de kleine bezoekers. De burgemeester spoedde zich naar een volgende afspraak, de voorzitter nam plaats achter zijn eigen kraam en de Sint maakte op z’n dooie gemak een rondje langs alle kramen en winkels. En passant reikte hij nog even de prijzen van de kleurwedstrijd uit in de hal van de Albert Heijn en scoorden zijn Pieten tussen het pepernoten uitdelen links en rechts een oliebol, een zak patat of een stukje worst en toen was het ook voor hen weer gedaan.

Het was fris, zo nu en dan flink nat, maar tot sluitingstijd gezellig druk op het marktplein. Een succes voor de organisatie. 

Foto’s: Herman Visser.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.