Boeren aan de slag voor schoon water

Deel dit:

daw KRIMPENERWAARD – Boeren en bestuurders verzamelden zich donderdag in cultureel centrum De Zwaan in Berkenwoude voor de aftrap van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer in de Krimpenerwaard. Binnen dit plan gaan de boeren zelf aan de slag om de waterkwaliteit in het gebied te verbeteren.

Dit doen ze door een aantal zaken in hun bedrijfsvoering aan te passen zodat er minder meststoffen, zoals nitraten en fosfaten, in het water terecht komen. “Wij vinden goede waterkwaliteit erg belangrijk”, vertelt hoogheemraad Agnes van Zoelen van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. “Dat de boeren hieraan bijdragen en daar zelf ook profijt van hebben, is een win-winsituatie. Dat maakt dit project zo mooi.”

Op de boerderij van Peter van Zuijlen kon men in de praktijk zien welke maatregelen hij heeft toegepast. Daarnaast vonden drie workshops plaats over verschillende maatregelen.

Het DAW werd officieel gestart door Wim Boer, die de baggerbeugel hanteerde en Agnes van Zoelen, Claude van Dongen (portefeuillehouder Water van LTO Noord) en wethouder Pieter Neven (gemeente Krimpenerwaard) die de bagger inzaaiden met een grasmengsel.

De boeren gaan in studiegroepen aan de slag om kennis te delen en verder invulling te geven aan de verschillende maatregelen.

Meer informatie: www.grarischwaterbeheer.nl.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.