Binnenkort open: ‘Aan de Dijck’ Bergambacht [video]

Deel dit:

aandedijckBERGAMBACHT – Lisanne van Erk ziet een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: het runnen van een eigen horecazaak. Over enkele weken openen de deuren van haar restaurant Aan de Dijck bij het veer in Bergambacht.

Van Erk werkt al sinds haar veertiende in de horeca, met name in Bergambacht. De 27-jarige in Stolwijk woonachtige Bergambachtse vindt de tijd nu rijp om wat voor haar zelf te beginnen. “Dit pand stond al langere tijd leeg. Op een gegeven moment toch maar eens gaan kijken en niet meer weggegaan.”

Na een grondige verbouwing is het nieuwe etablissement nagenoeg gereed om open te gaan. “Op 1 maart is het zover”, vertelt de burgemeestersdochter. “We hebben die week wat feestelijke dingen voor mensen die komen eten. Elke laatste vrijdag van de maand is er een vrijdagmiddagborrel met live-muziek en een dj. De eerste is op 30 maart, tegelijk met het feestelijke openingsfeest.”

Anders dan anders
Lisanne is duidelijk in haar nopjes met het resultaat van de verbouwing. Voorheen was in het pand aan de Lekdijk west restaurant Dimphis gevestigd. Sinds het faillissement van die zaak, ruim anderhalf jaar terug, stond de boel leeg, de fraaie locatie aan het water ten spijt. “Het is best allemaal spannend, maar ben er ook heel blij mee. Kijk hoe het is opgeknapt. Denk dat er echt wat moois van te maken is. Anders dan anders. Zeker een aanvulling op het horeca-aanbod in Bergambacht.”

Wat gaat Aan de Dijck dan brengen, wat anderen niet hebben? Van Erk: “Nou, ons pronkstuk staat eigenlijk in de keuken. Een oven en grill op houtskool. Een andere bereiding van gerechten dan men gewend is in Bergambacht en omgeving. Daar willen we ons mee onderscheiden, naast natuurlijk de hippe en trendy uitstraling. Ook het terras aan de Lek wordt weer in ere hersteld. Heerlijk voor komende zomer, met een barretje buiten.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.