Bijeenkomst over De Waag Krimpen aan de Lek

Deel dit:

Wordt dit straks het beeld?

Wordt dit straks het beeld?

KRIMPEN A/D LEK – In Het Cultuurhuis wordt zaterdag 13 mei tussen 10.30 en 12.00 uur een bijeenkomst gehouden over de verwachte bouw van De Waag, het laatste onderdeel van de vernieuwing van het dorpscentrum van Krimpen aan de Lek.

Een aantal inwoners, ondernemers van de oude winkelgalerij en van gebouw De Waterpoort heeft grote bezwaren tegen de geplande locatie van het vier verdiepingen hoge complex. Als de plannen doorgaan verrijst De Waag tussen Het Cultuurhuis en de Hoofdstraat aan ‘De Markt van Krimpen’.

Volgens bewoner Henk Focke, mede-initiatiefnemer van de bijeenkomst, zijn er zeven uiteenlopende redenen, waarom het een ‘historische vergissing’ zou zijn als De Waag daar gebouwd gaat worden. Die redenen worden tijdens de bijeenkomst ter tafel gebracht.

Raadsleden van Krimpenerwaard hebben een uitnodiging in de bus gekregen om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn. “Zij worden in de gelegenheid gesteld om aanvullende vragen te stellen en uiteraard hun mening te geven. Ook is er ruimte voor een korte discussie”, aldus Focke. “Daarna gaan we naar buiten om zowel de nu nog beoogde locatie als de directe omgeving in ogenschouw te nemen, waarbij eventueel ook nog vragen kunnen worden gesteld. Daarmee wordt de bijeenkomst afgesloten.”

Wie de bijeenkomst wil bijwonen, kan een mail sturen naar hefo@hetnet.nl.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

2 Berichten

 1. M. Hohenstein zegt:

  Wat een afgrijselijk plan !

 2. C Breedvelt zegt:

  Ik moet de eerste nog tegenkomen die dit mooi vind,de politiek moet eens goed nadenken of men dit erdoor wil drukken ondanks de enorme weerstand die dit plan ondervind.
  De plannen zijn al gewijzigd i v m de verplaatsing van het cultuurhuis,dan kijk je toch ook naar de verdere invulling van het centrum ,draagkracht onder de bevolking van Krimpen a d lek was het succes van het centrum tot nu toe,maar het plan is nog niet af,en mijn houd vast aan het oorspronkelijke plan terwijl inmiddels het cultuurhuis is verplaatst,verpest het centrum niet, kom uit de loopgraven en maak er een mooi geheel van.
  De politiek behoort naar de mening van bewoners te luisteren ,maar in dit geval heb ik mijn twijfels of dit daadwerkelijk gebeurd
  Het bestuur {politiek} dichter bij de mensen brengen ,is een argument geweest om er 1 gemeente van te maken,maar in de praktijk komt hier weinig van terecht de afstand tussen bestuur en bewoners is alleen maar groter geworden,centrum van Krimpen a d lek is het bewijs.

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.