De Berekuil trots op ondernemersprijs: ‘We zijn anders dan anders’

Deel dit:

berekuil2OUDERKERK A/D IJSSEL – Choco-Kado De Berekuil sleepte begin deze week de Ondernemersprijs Midden-Holland in de wacht. De Ouderkerkse zaak van Peter en Marjan Schaper won de titel van ‘Onderneming van het Jaar’ in de categorie detailhandel en horeca. “We zijn anders dan anders”, lichtte Marjan vrijdagmiddag in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard de winst toe.

De Berekuil is inmiddels 22,5 jaar gevestigd in Ouderkerk aan den IJssel. “We hebben vier jaar lang een bakkerij gehad in Krimpen aan de Lek, maar chocolade was onze passie. Daar zijn we hier mee verder gegaan. Eerst in combinatie met cadeau-artikelen, maar later, omdat het zo goed liep, alleen chocolade. Afgelopen september hebben we het uitgebreid met een patisserie.”

De Berekuil sleepte de afgelopen jaren met haar bonbons verschillende prijzen in de wacht, wat zeker heeft meegewerkt aan de bekendheid van de Ouderkerkse zaak. “We hebben maar een klein pandje, maar de mensen komen van heinde en ver naar onze winkel. Vaak bestellen ze het al vooraf via internet.”

Oorkonde
Marjan is uiteraard maar wat trots op de prijs. “We hebben een mooie oorkonde gekregen. De jury omschrijft ons als uitnodigend, creatief, we hebben visie en zijn echt anders dan anders. Daarom is de keuze op ons gevallen.”

Marjan is constant bezig om de winkel op en top te houden. “Met de meiden zorg ik er voor dat de klant zich welkom voelt. Dat alles mooi geëtaleerd is, verkoopklaar. Mijn man doet samen met Gerben en Carola de bonbons en chocola. Dan hebben we nog Luuk, Gerben en Jessie. Die doen de gebakafdeling. Echt een heel fijn team.”

De bedoeling is dat zoon Luuk de zaak in de toekomst overneemt. “Mijn man en ik gaan nog zeven tot tien jaar door. Dan neemt hij het over. Dan zien we wel verder. We gaan nu gewoon door op deze weg. Niet meer zaken. Gewoon een ding goed doen. Dan doen we liever, dan een paar dingen half.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.