Bereikbaarheid en parkeren tijdens doortocht Tour de France Haastrecht [video]

Deel dit:

tourHAASTRECHT – Zondag 5 juli, tijdens de doortocht van de Tour de France door Haastrecht, zijn er een aantal wegen en plekken niet of moeilijk bereikbaar.

Zondag 5 juli is de gehele Provincialeweg N228 afgesloten van 11.15 tot 16.00 uur.

Tijdschema 5 juli:
11.15 uur Afsluiting provinciale weg N228.
12.40 uur Reclamekaravaan.
14.40 uur Doorkomst wielrenners.
16.15 uur Provinciale weg N228 open.

Oversteekplaatsen
Op de Provincialeweg N228 komen vanaf 11.00 uur twee oversteekplaatsen:
• Ter hoogte van de rotonde in Haastrecht.
• Ter hoogte van de Hoogstraat/Liezeweg.

Oversteken kan lopend en met de fiets aan de hand. Oversteken op de daarvoor aangewezen plaatsen is alleen toegestaan tussen 11.00 en 12.40 uur. Tussen de komst van de reclamekaravaan (12.40 uur) en de wielrenners (14.40 uur) is het niet toegestaan om over te steken.

Met de auto

Gouda
Vanuit Gouda is Haastrecht te bereiken per auto, maar het liefst per fiets via de Steinsedijk. Op de Steinsedijk wordt tijdelijk een parkeerverbod ingesteld. Deze route is door de brandweer als calamiteitenroute aangemerkt en dient te allen tijde open te blijven. Per fiets is Haastrecht vanuit Gouda ook bereikbaar over het Jaagpad. Aan het begin van de Steinsedijk vanuit zowel Gouda als Hekendorp staan verkeersregelaars opgesteld.

Hekendorp
Vanuit Hekendorp geldt hetzelfde als hierboven. De Steinsedijk (niet parkeren!) dan wel het Jaagpad is bruikbaar. Ook kan men per fiets of lopend de ophaalbrug bij Hekendorp nemen.

Oudewater
Het fietspad/de fietspaden langs de Provincialeweg N228 blijft/blijven gewoon open voor fietsers. Rekening moet worden gehouden dat er op het fietspad tijdens het evenement veel mensen staan of zitten die het fietspad kunnen belemmeren. Voorzichtigheid is geboden.

Schoonhoven
Vanuit Schoonhoven kan men via de Opweg , Bonrepas (=bestemmingsverkeer) dan wel via de Franse Kade en dan via de Oost en West-Vlisterdijk en tenslotte de Bredeweg naar Haastrecht komen. Zowel te fiets als per auto.

Deze wegen blijven voor al het verkeer open.

Bilwijkerweg
De Bilwijkerweg vanuit Haastrecht zal in een richting worden opengesteld namelijk van Haastrecht naar Stolwijk. Andersom niet. Fietsers en bromfietsers kunnen wel vanuit Stolwijk naar Haastrecht rijden. Automobilisten uit Stolwijk wordt gevraagd te rijden via de N207. Aan de kant van Haastrecht en aan de bebouwde komgrens van Stolwijk zullen verkeersregelaars het verkeer op de Bilwijkerweg op die zondag tijdens het evenement gaan regelen. Voor de bewoners van de Bilwijkerweg zelf blijft de weg toegankelijk.. Als de toeloop van auto’s te groot wordt zijn er overloopterreinen beschikbaar aan zowel de noord- als de zuidzijde van Haastrecht. De verkeersregelaars zullen hier naar verwijzen indien noodzakelijk.

Ook worden er op diverse plaatsen verkeersregelaars ingezet om de automobilisten te informeren over beschikbare parkeerplaatsen.

Men kan zondag 5 juli niet parkeren op de Grote Haven en in de Kraanstraat.

Kom op de fiets!
Omdat parkeren in Haastrecht beperkt is, wordt aangeraden om op de fiets naar Haastrecht te komen. Bezeoker kunnen hun fiets kwijt in de fietsenstalling op het schoolplein van de basisscholen aan de Grote Haven.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.