Baandershof Lekkerkerk verrijkt met zitbankjes [video]

Deel dit:

baandershof5LEKKERKERK – Dubbel feest zaterdagmiddag aan het Baandershof in Lekkerkerk. De bewoners vierden niet alleen Burendag, ze namen ook twee nieuwe bankjes in gebruik, waarop ze een buurpraatje kunnen maken of bijvoorbeeld wachten op een taxi.

Het nieuwe complex Baandershof bestaat uit twee woongebouwen. Jong en oud woont er met veel plezier, weet buurtbewoner Wim van Zwienen. “Omdat er niet geboord mag worden in de muren, hadden we in eerste instantie bij het Oranjefonds – organisator van de Nationale Burendag – een aanvraag ingediend voor het plaatsen van een vlaggenmast tussen de twee complexen in”, vertelt hij. “Maar het fonds vond dit niet functioneel genoeg.”

De mast kwam er echter toch dankzij een schenking van het ‘Leefbaarheidsfonds’ van woningcorporatie QuaWonen en werd door de bewoners zelf geplaatst. De oudste bewoner – Wil Oudenes van 85 jaar – en de jongste bewoner – de 3-jarige Loise Hartman – kregen de eer om zaterdagmiddag de vlag te hijsen.

baandershof3

baandershof2

Van Zwienen: “Van het Oranje Fonds hebben we toch een subsidie gekregen voor twee bankjes om bij de ingang van de bergingen neer te zetten. Bewoners of andere passanten kunnen hier wachten tot ze opgehaald worden door familie, of zomaar een praatje maken met elkaar.”

Naast alle feestelijkheden staken de bewoners zaterdagmiddag ook de handen uit de mouwen om onkruid te wieden tussen beide complexen in. “Het onderhoud is niet meer van vroeger, dus ja, dan pakken we het met z’n allen aan.” De Burendag in Lekkerkerk eindigde met een gezamenlijke barbecue.

baandershof4

baandershof1

Reportage: Krimpenerwaard viert Burendag. Met beelden uit Lekkerkerk (Baandershof), Ammerstol (Touwbaan), Bergambacht (Henry Dunantstraat), Haastrecht en Krimpen aan de Lek (Speenhofstraat).

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.