Auto te water bij veer Bergstoep; bestuurder overleden

Deel dit:

(Foto: Twitter/Peter Stam)

(Foto: Twitter/Peter Stam)

BERGAMBACHT – Bij het veer Bergstoep tussen Streefkerk en Bergambacht is woensdagochtend een auto in het water beland. De bestuurder is daarbij om het leven gekomen.

De auto reed rond 6.30 uur aan de kant van Streefkerk het water van de Lek in. De pont lag op dat moment aan de andere zijde. Gevreesd werd dat er een persoon in de auto zat, dus werd een reddingsactie op touw gezet. Daarbij werden onder andere duikers ingezet. Na ongeveer een half uur duiken werd besloten de reddingsoperatie af te breken en over te gaan op een berging.

Rijkswaterstaat wist met behulp van sonarapparatuur in de loop van de ochtend het voertuig te lokaliseren. De auto met daarin het lichaam van de bestuurder, is door een bergingsbedrijf uit het water gehaald.

De pont tusseen Streefkerk en Bergambacht is voorlopig nog uit de vaart. Het is niet bekend wanneer het veer weer vaart. Verkeer moet gebruikmaken van de pont tussen Nieuwpoort en Schoonhoven (N216). Scheepvaartverkeer kan wel weer passeren.

Hoe het eenzijdige ongeval heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. De politie laat weten niet uit te gaan van een misdrijf. Een woordvoerder van de pontbaas zegt tegen RTV West dat de auto langs de rij wachtenden het water in reed. “Ik weet niet precies wat de aanleiding is geweest, maar hij is gewoon de rij met auto’s voorbij gereden en het water ingereden.” Mensen die stonden te wachten op de pont zouden daarvan getuige zijn geweest.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.