Atlete Anne van Dijk gehuldigd in Haastrecht

Deel dit:

huldigingHAASTRECHT – Atlete Anne van Dijk is donderdagavond in haar woonplaats Haastrecht gehuldigd door wethouder Lavinja Sleeuwenhoek.

Van Dijk veroverde tijdens de WK Masters in het Franse Lyon de wereldtitel op de halve marathon in de categorie vanaf 65 jaar. Op de European Masters Games in Nice in oktober behaalde ze een zilveren medaille op de vijftienhonderd meter en won ze goud op de vijfduizend meter én de halve marathon.

De atlete werd donderdagavond bij haar woning in Haastrecht opgehaald door de drumband van de Schoonhovense muziekvereniging Tavenu. Bij aankomst bij cultureel centrum Concordia werd ze opgewacht door wethouder Lavinja Sleeuwenhoek en een schare fans. Muziekvereniging Concordia gaf vervolgens een feestelijk optreden waar de atlete zichtbaar van genoot.

Sleeuwenhoek gaf in haar toespraak aan buitengewoon trots te zijn op de atlete. “Jij hebt inmiddels al een hele carrière achter de rug. En waar andere sporters rond en jaar of detig of veertig wel aan het einde van hun loopbaan zijn, begon jij juist pas op deze leeftijd met sporten. Je begon met lopen na de geboorte van je vierde kind, om fit te blijven. Je hebt enorm veel doorzettingsvermogen. Als het even tegenzit, herpak je jezelf snel en vind je een manier om door te gaan. Dat heeft je gebracht tot waar je nu staat.”

Na haar lovende woorden overhandigde de wethouder enkele cadeaus aan de Haastrechtse atlete.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.