Arnold Munier, al een kwart eeuw badkamerspecialist

Deel dit:

arnoldmunierKRIMPEN A/D LEK – Arnold Munier brengt zijn dagelijks leven al 25 jaar door in badkamers en toiletten en hij lacht er nog steeds blij om. Hij komt er namelijk niet om te wassen of te plassen maar om bestaande voorzieningen om te bouwen of te moderniseren naar de huidige mode op dat gebied.

“Een geweldig vak”, vindt hij na een kwart eeuw nog steeds. Toevallig is hij bezig een badkamer te vernieuwen die hij aan het begin van zijn loopbaan ook al eens heeft aangelegd. “Tja zo gaat dat”, mijmert hij, “je maakt iets moois, maar op een gegeven moment toont dat versleten of verouderd en willen mensen weer eens wat anders in hun sanitaire ruimten. Daar verdien ik mijn boterhammen mee.”

Arnold is zoon van een vader die een groothandel had in keukens, tegels en sanitaire voorzieningen. Een bloeiend bedrijf waar in de hoogtijdagen wel vijftig mensen werkten. Arnold ontwikkelde een blijvende belangstelling voor het werken in die branche, maar wilde het niet op dezelfde manier doen.

Hij werkte en werkt het liefst voor zichzelf. Begin jaren negentig begon hij als badkamerspecialist en dat doet hij 25 jaar na dato nog steeds. “Het concept wat ik toen heb ontwikkeld hanteer ik tot op de dag van vandaag en dat werkt nog steeds goed.” Munier bezoekt een potentiële klant die een nieuwe badkamer of toiletgroep wil persoonlijk en werkt een vragen en wensenlijst af. Daarbij kijkt hij meteen goed om zich heen om vast te stellen van welke stijl zijn gesprekspartners houden. Op basis daarvan maakt hij achter zijn computer een driedimensionale tekening en een offerte. Uiteraard kan de klant daar nog wijzigingen in aanbrengen tot de handtekeningen zijn gezet. En dan gaat hij vanaf de afgesproken datum en binnen de overeengekomen planning aan de slag.

Arnold doet alles zelf. Hij sloopt de oude voorzieningen er uit, vlakt vloeren, wanden en plafonds, legt de benodigde leidingen, plakt en voegt de tegels en plaatst alle voorzieningen. Op de complete badkamer en of toiletgroep die hij achterlaat is hij altijd weer trots. “En dat doe ik gemiddeld nu al minstens twaalf keer per jaar gedurende de afgelopen 25 jaar”, rekent hij even snel uit. Want een complete verbouwing van een badkamer en of toilet neemt nu eenmaal een paar weken in beslag.

Het 25-jarig jubileum viert Munier Installatietechniek in stijl. Klanten, relaties, vrienden en bekenden zijn op vrijdag 29 juni welkom in Arnold’s werkplaats en magazijn aan de Constantijn Huijgensstraat in Krimpen aan de Lek. Vijfmansformatie Frok speelt classic rocksongs – “Die band bestaat ook al 25 jaar en mijn oom heeft er nog in gespeeld!”, Matthijs Flach verzorgt de hapjes en de familie Munier zorgt zelf voor de drankjes. “Een gezellige avond”, beloven Arnold en zijn echtgenote.

Kinderen en Kansen
Dat Arnold Munier zijn gasten op die feestavond vraagt een financiële bijdrage te leveren aan de Stichting Kinderen en Kansen is geen toeval. Hun inmiddels twaalfjarige zoon Lucas lijdt aan de ziekte van Sanfilippo, een zeldzame erfelijke en ongeneeslijke stofwisselingsziekte waarover weinig bekend is. Na een intensieve stamceltherapie is de ontwikkeling van de ziekte bij Lucas wel enigszins tot stilstand gekomen maar zijn levenskansen zijn onverminderd laag. Net als bij de ongeveer andere tachtig kinderen in Nederland die aan de ziekte lijden.

“Met ouders van lotgenoten vormen we de stichting Kinderen en Kansen“, vertelt Arnold. “We ontmoeten elkaar regelmatig om ervaringen te delen en zetten ons in om de farmaceutische industrie te bewegen een medicijn te ontwikkelen om de ziekte te bestrijden. Tot nu toe helaas zonder veel resultaat.” De doelgroep is voor leveranciers niet groot genoeg om er veel geld in te steken. “Samen met andere ouders doen we ons best om de benodigde middelen bij elkaar te brengen. Niet alleen voor onze kinderen maar ook voor komende generaties.”

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Marco zegt:

    Gefeliciteerd Arnold !

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.