Appartementen in deel Plateelbakkery Schoonhoven

Deel dit:

bouw SCHOONHOVEN – In een deel van de voormalig Plateelbakkery aan de Wal in Schoonhoven worden zeventien appartementen gerealiseerd. Dat zijn de gemeente Krimpenerwaard en Verstoep Bouwadvies en Architectuur overeengekomen.

Naast de appartementen komen er ook zeven nieuwe stadswoningen in verschillende grootte. Verstoep Bouwadvies en Architectuur verwacht nog deze zomer de verkoopdocumentatie gereed te hebben.

Binnen de herontwikkeling van de Plateelbakkery wordt een groot deel van de bestaande gevels behouden, net als de oude resten en structuren van een voormalige schuilkerk. Het behoud van deze gebouwdelen zal terug te zien zijn in de zeventien appartementen die in dit deel gerealiseerd worden. Qua grootte variëren de appartementen van 40 tot 125 vierkante meter. De zeven stadswoningen worden nieuw gebouwd: drie woningen met een entree aan de Walzijde, vier woningen met een ingang aan de Molenstraat. De uitstraling van de woningen sluit aan bij de karakteristieke kenmerken van de bestaande bebouwing en het historisch centrum van Schoonhoven.

Op dit moment worden de puntjes op de ‘i’ gezet door de deskundigen van Verstoep Bouwadvies en Architectuur. Na definitieve afstemming met de gemeente en belanghebbende instanties kan de verkoop officieel starten.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.