Anti-stigmacampagne op Bartholomeusdag

Deel dit:
bus

Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek (rechts) bracht zaterdag tijdens de Bartholomeusdag in Schoonhoven een bezoek aan de Stigmatour-bus.

SCHOONHOVEN – Zorgvragersorganisatie GGZ Midden-Holland (ZOG MH) stond zaterdag met een felgele bus van de Stigmatour op de Bartholomeusdag in Schoonhoven, om met een groot team vrijwilligers campagne te voeren tegen stigmatisering van mensen met psychische kwetsbaarheid.

Tientallen nieuwsgierige voorbijgangers hielden bij de bus halt om zich over dit onderwerp te laten bijpraten. Er was muziek, theater en men kon in gesprek met ervaringsdeskundigen. Ook kon men een gratis ’diagnose krijgen’ of meedoen met het spel ‘een steekje los’. Dat laatste was bij de jeugd erg in trek.

Tot grote tevredenheid van ZOG MH-directeur Petra van Buren kwamen ook de wethouders Sleeuwenhoek en Neven en verschillende raadsleden langs bij het opvallende vehikel.

“Daar waren we erg blij mee”, aldus Van Buren. “Het toont aan dat de gemeentelijke politiek het onderwerp serieus neemt. Gelukkig maar, want het is ook een serieus onderwerp. Psychische kwetsbaarheid is vaak nog moeilijk bespreekbaar, al zit er wel verbetering de afgelopen jaren.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.