Anglia-diploma voor 25 leerlingen op Comenius Krimpen

Deel dit:

Maar liefst 25 leerlingen van Comenius Krimpen kregen vrijdag een Anglia-diploma, omdat ze de Engelse taal op een hoog niveau beheersen, soms al op het niveau van hun mavo- of havo-eindexamen. (Foto: PR Comenius College)

Maar liefst 25 leerlingen van Comenius Krimpen kregen vrijdag een Anglia-diploma, omdat ze de Engelse taal op een hoog niveau beheersen, soms al op het niveau van hun mavo- of havo-eindexamen. (Foto: PR Comenius College)

KRIMPEN A/D IJSSEL – Maar liefst 25 leerlingen van het Comenius College Krimpen kregen vrijdag een Anglia-diploma uitgereikt. Zij beheersen de Engelse taal op een niveau dat hoger ligt dan dat van hun leerjaar. Dat zoveel leerlingen slaagden voor hun Anglia exams noemde schooldirecteur Mark Tange “een prestatie van formaat.” Bij de diploma-uitreiking waren ook ouders en grootouders aanwezig.

Het aantal geslaagden ligt veel hoger dan vorig jaar: toen legden acht leerlingen deze vrijwillige examens af. Het Anglia-diploma is een internationaal erkend certificaat dat leerlingen voorbereidt op het internationale karakter van onze samenleving.

Verschillende niveaus
De leerlingen van Comenius Krimpen deden in juni examen op verschillende niveaus voor lezen, schrijven en luisteren. Allen scoorden ‘merit’ (goed) of ‘distinction’ (uitmuntend).

De grootste groepen slaagden voor de niveaus ‘preliminary’ en ‘elementary’, kleinere groepen voor ‘pre-intermediate’ en ‘intermediate’ en één leerling slaagde voor ‘advanced’. Ook al is deze leerling, Loïs, nog maar tweedeklasser, ze heeft examen gedaan op het niveau van het havo-eindexamen.

Tijdens de uitreiking waren de hoge scores niet van de lucht: veel leerlingen haalden royale negens, en één leerling scoorde zelfs een tien voor het onderdeel luisteren. Directeur Tange zei dan ook terecht nadat iedereen zijn of haar diploma in ontvangst had genomen: “Jullie mogen hartstikke trots zijn op wat je heb bereikt.”

Hoger niveau
Verschillende leerlingen willen volgend jaar weer Anglia-examen doen, op een hoger niveau. Ze krijgen hiervoor wekelijks één uur extra Engels oftewel ‘Versterkt Engels’. Alleen leerlingen in het examenjaar kunnen niet meedoen; het extra lesuur past niet in hun lesrooster.

Leerlinge Jasmijn zei na afloop: “Ik ben trots op mezelf, ik heb iets extra’s gedaan. Het was erg leuk.” Haar moeder vult aan: “Het belangrijkste is dat Jasmijn wat aan dit diploma heeft, bijvoorbeeld als ze later Engeland wil gaan studeren.”

Ook Benjamin was positief: “Ik vond het leuk om mee te maken in de eerste klas. Je oefent zo al een beetje in examen doen.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.