André Bonthuis waarnemend burgemeester Zederik

Deel dit:
Foto: gemeente Zederik.

Foto: gemeente Zederik.

REGIO – André Bonthuis wordt per 14 december de nieuwe burgemeester van Zederik. Hij neemt de functie van de huidige burgeeemster, Coert van Ee, tijdelijk over.

Van Ee, is wegens een ongeval voorlopig afwezig en zal naar verwachting nog enige tijd nodig hebben voor zijn herstel. De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft daarom, na overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad, besloten een waarnemer te benoemen.

De keuze voor de waarnemend burgemeester is in goed overleg met de fractievoorzitters tot stand gekomen. Na een gesprek met hen over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris van de Koning een kandidaat voor de waarneming voorgesteld. De fractievoorzitters hebben na een gesprek met Bonthuis unaniem ingestemd met zijn benoeming.

Bonthuis heeft veel ervaring in het openbaar bestuur. Na zijn wethouderschap in de gemeente Hellendoorn (1981-1987) was hij burgemeester in de Zuid-Hollandse gemeenten Moordrecht (1988-1995) en Nieuwerkerk aan den IJssel (1996-2010). In 2010 was hij waarnemend burgemeester in de gemeente Zuidplas en van 2010 tot 2015 waarnemend burgemeester van Schoonhoven.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. jope zegt:

    “Hij heeft veel ervaring” maar sinds wanneer is dat een kwaliteitsargument? Schoonhoven is er niet beter van geworden. Na de Cloe kwam Bonthuis en de huidige interim is ook een rondstuur-zwakte-bod van de commissaris! Tijd voor een onafhankelijke burgemeestersaudit!

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.