Alpe d’HuZes Team Krimpenerwaard wil succes herhalen

Deel dit:

Sander van Viegen tijdens een toertocht.

Sander van Viegen tijdens een toertocht.

KRIMPENERWAARD – Het nieuwe ‘Team Krimpenerwaard’ krijgt vorm. Degene die zich als eerste aanmeldde was de 26-jarige Sander van Viegen uit Schoonhoven.

De wielerliefhebber zat al enkele jaren over deelname aan Alpe d’HuZes te dubben, maar onder andere het in te zamelen sponsorgeld hield hem daar van af. Sander: “Het streefbedrag per deelnemer is 2.500 euro. Dat is toch een flink bedrag. Team Krimpenerwaard zet gezamenlijke acties op, zoals een restaurantactie, spinningmarathon en een loop- en fietsdag. Daarbij probeer ik uiteraard ook familie, vrienden en kennissen enthousiast te krijgen om me te sponsoren.”

PR
Wat ook scheelt is dat enkele leden van Team Krimpenerwaard 2018 het nieuwe team begeleiden. RTV Krimpenerwaard en Het Kontakt zorgen weer voor de pr. “Dat bespaart een hoop tijd en je hoeft zelf het wiel niet uit te vinden. Ik heb begrepen dat Team Krimpenerwaard dit jaar een groot succes was. Zowel financieel als sportief. Wat mij betreft gaan we op herhaling.”

Wie zijn teamleden zijn, weet Sander nog niet precies, maar woensdag 31 oktober komen ze bij elkaar. Ook nieuwe belangstellenden zijn nog welkom om in te stromen. De teamleden leren elkaar kennen en de acties worden toegelicht door de ‘oude’ teamleden.

Sander ziet de uitdaging om fietsend de strijd aan te gaan met kanker wel zitten: “Ik heb gelukkig in mijn directe omgeving niet met die vreselijke ziekte te maken, maar uiteraard hoor ik er wel genoeg over. Alpe d’HuZes helpt enorm om onderzoek in de strijd tegen kanker mogelijk te maken. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Sander raakte enkele jaren geleden verslingerd aan het fietsen. “Ik schafte een tweedehands racefiets aan en was verkocht. Inmiddels heb ik meerdere fietsen staan en fiets ik als het even kan naar mijn werk. Ik werk -heel toepasselijk- in een fietsenzaak in De Meern. Daarnaast ben ik lid van GRTC Excelsior en rijd ik wedstrijden en verschillende toertochten in binnen- en buitenland. Daarbij heb ik al kennisgemaakt met het fietsen in de bergen.”

Toeval
De Schoonhovenaar gaat in principe voor het hoogst haalbare: zes keer de Alpe d’Huez op dus. “Dat is vooralsnog mijn doel, maar of het ook gaat lukken hangt van meerdere factoren af. Dit jaar was het bijvoorbeeld slecht weer en dat helpt natuurlijk niet mee. Ik wil in ieder geval niets aan het toeval overlaten en me goed voorbereiden. Dan moet ik er kunnen staan op 6 juni 2019.”

Woensdag 31 oktober houdt Team Krimpenerwaard een bijeenkomst. Zowel voor teamleden die zich al hebben aangemeld als nieuwe belangstellenden. Aanvang 20.00 uur in de studio van RTV Krimpenerwaard, aan de Dijklaan 57A in Bergambacht.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.