Al bijna 1200 reacties op enquête fileprobleem Algeraburg

Deel dit:

ijsselkeringKRIMPEN A/D IJSSEL – Bijna 1200 mensen hebben inmiddels de online enquête ingevuld over de Algerabrug. De peiling is een initiatief van havoscholier Thijs Keereweer uit Krimpen aan den IJssel. “Ik had in eerste instantie tweehonderd reacties verwacht, maar dat werden er wat meer”, zei de 17-jarige leerling van de Gereformeerde Scholengemeenschap Randstad in de Rotterdamse wijk Alexander, zaterdagochtend in De Waard op de Kaart van RTV Krimpenerwaard.

Keereweer plaatste de enquête op zijn Facebookpagina. waar die al snel gretig gedeeld werd. Het is onderdeel van het profielwerkstuk dat hij moet voltooien in zijn examenjaar. De vragen gaan over het fileprobleem rond de brug. “Daar probeer ik een oplossing voor te vinden. Al jaren een hot item. Er zijn meerdere partijen in Krimpen mee bezig.”

Deelnemers aan de enquête wordt gevraagd welke oplossing zij zien voor de verkeersbottle-neck tussen Krimpen en Capelle aan den IJssel: een tunnel, een tweede brug erbij of misschien toch maar de huidige brug vervangen door een bredere brug met meer rijstroken. Ook wordt gevraagd waar een eventuele tweede oeververbinding zou moet komen: ook over de Hollandsche IJssel, over de Lek of wellicht een andere optie die vrij is in te vullen. Een ander onderwerp dat aangestipt wordt, is de eventuele invoering van tolheffing op de Algerabrug.

Grafieken
Achter de Google-peiling zit een ingenieus systeem dat de jonge Krimpenaar steeds voorziet van de meest actuele uitkomsten. “De gegevens wordt direct in grafieken getoond. Duidelijk is al dat heel veel mensen graag een tunnel willen als tweede oeververbinding onder de rivier door. Maar dat kan natuurlijk niet zomaar. Ergens komen wegen weer samen en dat ontstaat op dat punt een probleem. Dat moet ik ook zien te vermijden. Een duidelijke uitkomst is er nog niet. Ik ben alles nog aan het overwegen. Een tunnel is heel duur en niet altijd de juiste oplossing.”

Keereweer hoopt de uitkomsten van zijn onderzoek, na school, ook te mogen presenteren aan het gemeentebestuur en -raad van Krimpen aan den IJssel. “Wellicht is er ook interesse vanuit de rest van de Krimpenerwaard.”

Wie de enquête nog wil invullen kan hier terecht.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

5 Berichten

 1. Gerrit Boudesteijn zegt:

  Wat geweldig dat een student dit onderwerp ter hand neemt als afstudeer project. Het is een alom bekend probleem en de enquete geeft inzicht hoe men er toch tegen aan kijkt. De vraag stelling geeft (kleine) mogelijkheden. Ben benieuwd naar de totale uitslag. Thijs bedankt voor het initiatief, het ondersteunt de vraagstelling van het fileprobleem rondom de Algeracorridor.

 2. J.Knolle zegt:

  De N210 in een tunnel, gelijk verbreden naar 4 banen ipv twee, en alleen alle lokale verkeer over de brug laten gaan. Tunnel komt boven bij nieuw aan te leggen bij de Prinsenlaan onder A16 die dan gelijk wordt doorgetrokken richting A4 (plannen zijn al klaar)

 3. Hans Terlouw zegt:

  Deze enquete is leuk maar er wordt een belangrijk aspect over het hoofd gezien n.l. zodra de nieuwe oeververbinding gerealiseerd zal zijn zullen er projectontwikkelaars in de rij staan om de polder vol te bouwen met huizen en flatgebouwen. Ook de wethouders staan al handenwrijvend klaar om de nieuwe burgers te verwelkomen omdat ze hierdoor meer belasting zullen ontvangen. In no-time zal de Krimpenerwaard vol gestampt worden zoals bij de overige randgemeentes van Rotterdam reeds gebeurd is (zie Spijkenisse, Barendrecht, Ridderkerk, Pijnacker, enz.) Ook daar staat men (ondanks veel nieuwe ontsluitingswegen) nog steeds in de file.
  Het resultaat voor de Krimpenerwaard: binnen 5 jaar staat de nieuw te realiseren oeververbinding (dankzij 20.000 nieuwe bewoners) net zo vast als de Algera brug nu. Dus wat schieten we er mee op?? Helaas weinig.
  Hou de Krimpenerwaard landelijk, zie de Algerabrug als een natuurlijk obstakel voor een hoop ellende uit de stad welke ons nu gespaard blijft. Ik heb er graag wat vertraging voor over.
  Regeren is vooruit zien! Niet met korte termijn oplossingen komen en gouden bergen zien.

 4. Heleen Wijnen zegt:

  De Krimpenerwaard is een fantastisch woon en leefgebied en dit zou ik graag zou houden. Meer verbindingen is meer CO2 uitstoot, meer fileproblemen, geluidsoverlast en weet ik wat nog meer ellende in de Krimpenerwaard. Hou het lekker zoals het is. Er is al een ontsluiting gekomen via de rondweg in Gouda. Dat is voldoende. Kijk maar naar de snelwegen, of het nu een 2 baans, 3 baans of 6 baans is, de fileproblemen worden er alleen maar groter op!. Ik heb er hoegenaamd absoluut geen enkele behoefte aan om hier nog meer belastingen (want dat komt eraan, zeker weten!) voor te betalen. En ontsluiting, me hoela. Ik heb er dan ook graag wat vertraging voor over. Of gewoon wat eerder of later van huis…

 5. jan walet zegt:

  Als bewoner van de Krimpenerwaard, die elke dag naar beurs Rotterdam moet reizen. Hebben wij de juiste oplossing en dat is thuiswerken. Besef wel wat zo een ontsluiting betekent meer vervuiling, meer misdaad. Het is het helemaal niet nodig.

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.