Activiteiten bibliotheek Krimpenerwaard in de lift

Deel dit:

taalhuis1KRIMPENERWAARD – Bibliotheek Krimpenerwaard maakt een duidelijke groei door. Dat vertelde directeur Anja Oosterlaken dinsdagavond op de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie voor de camera van RTV Krimpenerwaard. “Niet zozeer in het uitlenen van boeken, dat blijft al even stabiel, maar meer op het gebied van activiteiten.”

Bibliotheek Krimpenerwaard ontplooit tal van activiteiten in haar vestigingen in de Krimpenerwaard. “Taallessen, leesondersteuning en de activiteiten voor scholen als het gaat om digitale media”, somt Oosterlaken er een aantal op. “We groeien nog steeds en krijgen ook steeds meer vrijwilligers, momenteel zijn het er 225 die activiteiten doen.”

De bibliotheken in de Krimpenerwaard fuseerden in 2006. Oosterlaken: “De tijd van economische crisis, die ook wel zijn weerslag had op onze subsidies, lijkt achter ons te liggen. Er is weer meer mogelijk. Dat het allemaal wat luchtiger wordt. Het treurige denken is voorbij.”

Bibliotheek Krimpenerwaard kreeg de opdracht van de gemeente om statushouders ondersteuning te geven bij het onder de knie krijgen van de Nederlandse taal. “De taal spreken is onmisbaar om goed te kunnen integreren. Statushouders ontmoeten bij ons andere mensen en ze krijgen taalles via het Taalhuis. Heel belangrijk om een goede plek te vinden als burger van de Krimpenerwaard.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.