Aanpassingen aan PinBox Marktplein Bergambacht

Deel dit:

rabobank1BERGAMBACHT – Rabobank Krimpenerwaard gaat aanpassingen doen aan de PinBox op het Marktplein in Bergambacht. De bank heeft dat toegezegd aan Gemeente Belang Krimpenerwaard.

Fractieleden van Gemeente Belang Krimpenerwaard zijn de laatste week, net als andere fracties in de raad van Krimpenerwaard, aangesproken op de PinBox van de Rabobank, die sinds kort op het Marktplein in Bergambacht is geplaatst. Er zijn klachten over de locatie, maar vooral ook over de hoeveelheid licht die het gebouwtje uitstraalt – met overlast voor omwonenden – en ‘de lelijke blauwe wanden’ die het heeft.

De PinBox aan de Pleinstraat vervangt de geldautomaat aan de Hoofdstraat. “Wij zijn net als de meeste inwoners van Bergambacht blij dat de mogelijkheid blijft om 24 uur per dag te pinnen of om geld te storten”, laat fractievoorzitter Willem Schoof van de lokale partij weten. “In andere kernen in de Krimpenerwaard is dit helaas niet meer mogelijk.”

Om te vervolgen: “Gemeente Belang Krimpenerwaard heeft er niet zoals het CDA voor gekozen om vragen aan het college te stellen en een persbericht te versturen met geleverde kritiek, maar om zelf in gesprek te gaan met de Rabobank. Daarin gaf de bank aan dat in het kader van veiligheid allerlei eisen worden gesteld aan de locatie van geldautomaten. Door recente gebeurtenissen – plofkraken – mogen ze niet overal zomaar worden geplaatst.”

Naar aanleiding van het overleg heeft de bank toegezegd dat er maatregelen worden genomen om de lichtuitstraling sterk te verminderen, zonder de veiligheid tijdens het pinnen in gevaar te brengen. Ook wordt de kleurstelling van het gebouwtje nogmaals bekeken.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.