Aangepast ontwerp voor gebouw De Waag

Deel dit:

dewaagKRIMPEN A/D LEK – De gemeente Krimpenerwaard heeft naar aanleiding van zorgen van inwoners over de komst van gebouw De Waag in het nieuwe dorpscentrum van Krimpen aan de Lek, nogmaals aandachtig gestudeerd op het ontwerp.

Gesproken is met deskundigen, intern en extern, over de aangedragen argumenten en de oorspronkelijke overwegingen zijn weer gemaakt. “Hieruit komt naar voren dat er geen aanleiding is om De Waag niet te realiseren”, laat het college weten. “Vanuit ruimtelijk perspectief vinden zowel de commissie ruimtelijke kwaliteit als de stedenbouwkundige van het oorspronkelijk plan, dat wijzigingen in het ontwikkelplan voor het Dorpshart van Krimpen aan de Lek geen aanleiding zijn om De Waag niet te bouwen. Beide deskundigen vinden juist het tegenovergestelde en menen dat de komst van De Waag noodzakelijk is in stedenbouwkundig opzicht.”

Naar aanleiding van de aangedragen argumenten van de groep inwoners is besloten om het ontwerp voor gebouw De Waag aan te passen en deze te versmallen. “Hiermee komen we tegemoet aan de bezwaren die er leven met name vanuit het Cultuurhuis. De ruimte tussen het Cultuurhuis en De Waag aan de Markt van Krimpen, wordt anderhalf keer zo groot en is nu ruim 7,5 meter.”

Stichting Cultuurhuis wordt betrokken bij het uitwerken van de invulling en aankleding van de gevel op de begane grond, aan de zijde van het Cultuurhuis. Daarnaast heeft de gemeente het voornemen om medewerking te verlenen aan eventuele uitbreiding van het bestaande terras aan de zuidzijde van het Cultuurhuis. Dit versterkt de aanwezigheid en zichtbaarheid van het Cultuurhuis, en zorgt er tevens voor dat het plein aan deze zijde nog levendiger wordt.

Concrete wijziging is dat het gebouw De Waag aan beide zijde 2,5 meter smaller wordt.

Maandag 20 november, aanvang 20.00 uur, is er een inloopbijeenkomst over het aangepaste ontwikkelplan voor het Dorpshart van Krimpen aan de Lek in het Cultuurhuis, waarbij een groot deel van het college aanwezig zal zijn. Donderdag 23 november vanaf 18.00 uur in het Koetshuis in Krimpen aan de Lek.

De gemeenteraad bespreekt plan op 28 november in de commissie Ruimte en Financiën en op 12 december valt een besluit.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.