400-meter ijsbaan in Ammerstol krijgt steeds meer vorm

Deel dit:
ijsbaan

ijsbaan

AMMERSTOL – De ambitie om een 400-meter ijsbaan neer te leggen op de skeelerbaan in Ammerstol wordt langzaam maar zeker werkelijkheid. De sponsoring verloopt goed en ook het programma begint tot stand te komen, zo meldt de jubileumcommissie die voor het 125-jarig bestaan van IJsclub Vooruitgang is samengesteld.

De gestelde deadline om een definitieve ‘go’ te geven op 1 mei is iets verschoven door het bestuur. “We merken dat het meer tijd kost om de financiële doelstelling te halen. We zijn gestart met een opgave van 400.000,- euro. Hiervan is nu bijna 300.000,- euro toegezegd en er zit nog genoeg in het vat”, zegt Jan den Ouden, erelid van de ijsclub en de oorspronkelijke bedenker van het plan.

“Kortom, we zijn er zeker nog niet, maar we zijn hoopvol dat we in de komende weken ook het resterende bedrag bij elkaar krijgen. Bij deze nogmaals de oproep aan het bedrijfsleven in de regio om aan te haken en met elkaar dit waanzinnig mooie project te realiseren.”

De 400-meter baan zal voornamelijk open zijn voor de recreant, maar er zullen ook activiteiten gehouden worden voor bijvoorbeeld de schaatstop, leerlingen van scholen uit de Krimpenerwaard en het goede doel.

Topsport
In het laatste weekend is recreatief schaatsen niet meer mogelijk en staat de ijsbaan in het teken van topsport. Met de landelijke schaatsbond KNSB is afgesproken dat er een landelijke Mass start competitiewedstrijd wordt gehouden. Daarnaast wordt er book gekeken om een nationale marathon te houden in dit weekend. Verder zullen er ook nog regionale wedstrijden op het programma komen.

De jubileumcommissie wil aan diverse activiteiten een goed doel koppelen, namelijk de partnerorganisatie N/a’an ku sê van Verburg Charity Foundation uit Stolwijk. Sinds de aanleg van de combibaan in 2012 door De Vries & Verburg B.V. steunt de ijsclub deze organisatie jaarlijks met een financiële bijdrage.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.