Voetbaljeugd en Dilettant willen graag pannaveldje

Deel dit:

voetbaljeugdKRIMPEN A/D LEK – Voetbalvereniging Dilettant en een grote groep jonge inwoners van Krimpen aan de Lek willen graag een pannaveldje op het sportpark Tiendweg. Ze roepen de gemeente Krimpenerwaard op om hen daarin te ondersteunen.

De trapveldjes in Krimpen aan de Lek voldoen al een tijd niet meer aan de eisen die de jeugd er aan stelt. Ze zijn slecht onderhouden. “Er staat onkruid, er zitten kuilen in en er ligt vaak hondenpoep”, weet Yoeri van der Linden (13). “En als het geregend heeft kun je er al helemaal niet meer op terecht vanwege de plassen”, voegt Christan van den Heuvel (11) aan de woorden van zijn voetbalmaatje toe.

Om die reden wijken tientallen jonge Krimpenaren vrijwel dagelijks uit naar sportpark Tiendhoek. Waar ze elkaar treffen op het kunstgrasveld. “Dat gaat op zich prima”, zegt Dilettant-bestuurslid Arie van Krimpen, “maar veel beter zou het zijn als er een apart trapveldje zou komen voor deze jongens en de leden van onze snel groeiende club. Daar is echt behoefte aan.”

“Klopt”, vult penningmeester Marc van der Linden aan, “een pannaveldje met kunstgras zou ook een uitkomst zijn voor onze jongste jeugd en het meisjesteam. En wat natuurlijk fijn is: de jeugd zou er ook op zaterdagen, wanneer al onze ‘grote velden’ bezet zijn vanwege wedstrijden, uitstekend op terecht kunnen.”

Sportparkbeheerder SVN is eveneens enthousiast over de mogelijke komst van een pannaveldje. “Het woord is aan de politiek. Laten we hopen dat de gemeenteraad van Krimpenerwaard straks net zo enthousiast over het plan zal zijn als wij”, zegt Arie van Krimpen. “Men zou er de jeugd van Krimpen aan de Lek én Dilettant geweldig mee helpen door dit veldje mogelijk te maken!”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.