In beeld: statushouders verzorgen geslaagd ‘Wereldcafé Krimpenerwaard’

Deel dit:

Janet de Graas-9003HAASTRECHT – Statushouders uit de Krimpenerwaard hebben zaterdag in Theater Concordia een geslaagde interculturele avond verzorgd.

Wethouder Leon de Wit opende het Wereldcafé Krimpenerwaard, waarna Maziyar Ghsemi uit Krimpen aan de Lek op de piano o.a. ‘Gouden Herfst’ speelde, het lievelingslied van zijn moeder die hij al zes jaar niet heeft gezien. Hij had diezelfde periode ook geen piano kunnen spelen. Drie weken geleden in Concordia zat hij er voor het eerst weer achter. Het leidde tot een kippenvelmoment.

Zangeres Zokra Abla en Mardan op keyboard uit Schoonhoven brachten een lied ten gehore: een dank aan alle moeders. De klassiek Oeigoerse zangeres trad in het verleden op voor 10.000 mensen.

Pargat Abit speelde op de dutar een Oost-Turkistans vrijheidslied, ‘Tugimas Nahxa’. Dildar Omar en Guzanuer Wumair dansten een traditionele Oeigoerse dans in adembenemende kleding. Hun handbewegingen waren een lust voor het oog.

De djembéspelers uit Soedan, Nigeria en Nederland speelden ritmische songs voor feestelijke gebeurtenissen.

Vier Syrische vrienden -Adham, Amjad, Mohammed en Ismaël- dansten tenslotte een Dabke, een volksdans uit het Midden-Oosten.

Na een korte pauze werd de roadmovie ‘From A to B’ vertoond.

Video en foto’s: Janet de Graas.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.