In beeld: honderden lopen kerstwandeltocht

Deel dit:

Kerstwandeling 19-12-2018 328KRIMPEN A/D LEK – Onder een zeer gunstig gesternte hebben woensdagavond naar schatting tussen de acht- en twaalfhonderd wandelaars meegedaan aan de kerstwandeltocht door Krimpen aan de Lek.

Verspreid over twaalf locaties in het dorp werd in evenzoveel scenes het kerstverhaal verteld, soms met een kwinkslag naar de hedendaagse tijd, maar altijd op basis van het verhaal van de geboorte van Jezus Christus.

De organisatie van dit unieke evenement was in handen van Arthur Seton en Yvonne Metaal. Onder hun bezielende leiding zijn circa 200 vrijwilligers maanden lang bezig geweest om dit mogelijk te maken. Teksten leren, kleding maken, acteren, kortom alles werd uit de kast gehaald om het verhaal voor iedereen, van jong tot oud, uit te beelden en te vertellen.

Langs de route waren veel huizen extra versierd, brandden vele kaarsen en werden de wandelaars door diverse koren muzikaal begeleid. Herders wezen de weg en halverwege een versterking met koffie, glühwein en warme chocomel, brachten de deelnemers naar een volgende locatie.

De wandeltocht eindigde in de Ontmoetingskerk, en een betere plek om elkaar daar te ontmoeten, maar ook de gedachte uit te dragen van het ontmoeten, is niet te bedenken. “Het moet niet, maar het mag wel”, zoals de profeet Jesaja aan het begin de wandeltocht had verwoord.

Fotograaf Herman Visser maakte voor RTV Krimpenerwaard een sfeerreportage.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.