Recreatiegebied Krimpenerhout krijgt opknapbeurt

Deel dit:

krimpenerhoutKRIMPEN A/D LEK – Wethouder Leon de Wit gaf vrijdag, samen met een aantal bestuurders van de Groenalliantie en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, het startsein voor de kwaliteitsimpuls van recreatiegebied Krimpenerhout bij Krimpen aan de Lek.

Krimpenerhout is een geliefd en drukbezocht recreatiegebied, maar voldoet niet meer aan de wensen en eisen van de recreant van nu.

Het gebied krijgt een grote opknapbeurt en allerlei nieuwe voorzieningen. Zo komt er een speeleiland, nieuwe kunst- en speelelementen, een ontmoetingsgebouw, schoon zwemwater en een twee keer zo breed strand.

Het gebied verloor in de loop van de tijd haar belangrijkste troef: de zwemplas. Het zwemwater is door blauwalg van onvoldoende kwaliteit, met zwemverboden als gevolg.

Dat wordt nu dus aangepakt. Ook wordt de entree van Krimpenerhout vernieuwd en er komt een open zone in het bos.

Bestaande wandelroutes worden verbeterd en nieuwe aangelegd om de landschappelijke beleving te versterken.

Het plan voorziet in een nieuw wandelpad rond de zwemplas en een wandelroute naar Krimpen aan de Lek. De werkzaamheden zijn naar verwachting in 2019 afgerond.

Groenalliantie en Staatsbosbeheer werken in het project nauw samen met het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Provincie Zuid-Holland heeft subsidie verstrekt. Bij het ontwikkelen van de plannen is gebruik gemaakt van ideeën uit de omgeving.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.