Krimpenerwaard voert HartveiligWonen in

Deel dit:

aedKRIMPENERWAARD – De gemeente Krimpenerwaard voert HartveiligWonen in. Ze sluit aan bij het reanimatienetwerk van vrijwilligers en automatische externe defibrillators (AED) waardoor snel hulp kan worden geboden als iemand een hartstilstand krijgt.

Als in zo’n geval iemand binnen zes minuten hulp krijgt, is de kans op overleven vele malen groter.

HartveiligWonen bestaat uit vrijwilligers die wonen en/of werken in de gemeente en die getraind zijn om te reanimeren en/of te defibrilleren. Deze vrijwilligers worden opgeroepen door de meldkamer van 112 wanneer een hartstilstand wordt vermoed.

Aanmelden AED’s en vrijwilligers
Om het reanimatienetwerk op te bouwen, zijn veel vrijwilligers en AED’s nodig. Daarom wordt gezocht naar mensen die een erkende reanimatie-/AED-training hebben gevolgd of bereid zijn deze te volgen. Aanmelden kan op www.hartveiligwonen.nl

Aan verenigingen, organisaties of particulieren die een AED in bezit hebben, wordt gevraagd dit apparaat beschikbaar te stellen voor HartveiligWonen. Registeren: www.hartveiligwonen.nl.

Op woensdagavond 7 maart is er een informatiebijeenkomst over HartveiligWonen in partycentrum Amicitia in Lekkerkerk. Aanmelden: communicatie@krimpenerwaard.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.